Crisis, bent u ook op zoek naar werk ?


Met de huidige crisis die inmiddels heel Europa raakt, begint de werkeloosheid steeds meer op te lopen, en dat is ook niet zo verwonderlijk ieder bedrijf is inmiddels getroffen door de crisis en zijn de eerste ontslagrondes inmiddels een feit. Maar wat nu als u al jaren bij hetzelfde bedrijf werkzaam bent en u raakt ineens u baan kwijt ?

U heeft natuurlijk recht op een ww-uitkering maar dit is maar een tijdelijk opvangnet, de inkomsten worden hierdoor wel een heel stuk minder. U heeft in de meeste gevallen twee jaar recht op een uitkering voordat u in de bijstand terecht komt, de meeste mensen vinden voor dat dit gebeurt gelukkig wel een nieuwe baan, maar als dit niet zou gebeuren dan heeft u vaak toch wel een probleem. Als u namelijk in de bijstand terecht bent gekomen zijn de inkomsten echt minimaal, maar de uitgaven zullen wel hetzelfde blijven, het gat tussen inkomsten en uitgaven wordt dus alleen maar groter.

Er zijn nu dus ook heel wat mensen met bv een koopwoning die daar nu noodgedwongen uit moeten, maar ook de huizenmarkt is op het moment niet optimaal en voordat u uw huis verkocht heeft zullen er wel wat maanden of jaren overheen gaan. Het is dan ook maar te hopen dat als u in deze situatie terecht komt dat de hypotheeklasten niet te hoog zijn.


Een ander probleem waar veel mensen tegen aanlopen is dat ze al jaren en sommige al tientallen jaren werkzaam zijn geweest bij het zelfde bedrijf, ze komen op straat te staan en wat dan ? Ze moeten weer gaan solliciteren maar dit is niet iets wat iedereen goed beheerst, logisch ook want u solliciteert als het goed is ook niet zo heel vaak. Nu zijn er wel allerlei bedrijven en websites waar u het solliciteren kunt leren, ook kunt u bij het UWV in de meeste gevallen informatie ontvangen over het krijgen van een nieuwe baan.