Bitcoin, interessant of niet?


In de afgelopen weken is de term steeds vaker in het nieuws gevallen. Bitcoin, de nieuwe munteenheid die via het internet werkt, wordt door sommigen ook wel het geld van het internet genoemd. Nieuwsberichten over de enorm gestegen waarde van Bitcoin in de afgelopen weken en zelfs het afgelopen jaar, nieuws dat de Amerikaanse Senaat besprekingen over Bitcoin erg positief uitvielen en vele andere sensatie stukken. Maar is Bitcoin nu eigenlijk wel een investering waard?

Eerst, wat is bitcoin?

Bitcoin is een cryptocurrency. Een betaalmiddel welke volledig gedecentraliseerd is, en welke niet gecontroleerd worden door regeringen, banken of een bepaalde organisatie. In feite is Bitcoin momenteel een groot open source software project om een geld bedrag vast te hangen aan een nieuwe munteenheid. Dagelijks worden er over de hele wereld miljoenen dollars aan bitcoin verhandeld. Direct van persoon naar persoon, er is geen bank nodig, geen credit maatschappij: alleen jij en ik.

Een van de grootste voordelen die Bitcoin bied zijn de transactie eigenschappen. Bitcoin is de eerste munteenheid die het mogelijk maakt om een transactie naar iedere persoon in de wereld te sturen met minimale vertraging. Waar je via banken soms wel een week wacht voordat je geld van A naar B is verstuurd zal dit bij Bitcoin binnen een kwartier afgehandeld zijn. Tevens zijn de transactie kosten enorm laag. Betaal je voor een product bij PayPal kun je algauw rekening houden met 2 tot 3% transactiekosten. Bij Bitcoin liggen deze vaak rond de 0,01%, en kun je er zelfs voor kiezen geen transactiekosten te betalen.

Interessante investering?

Als je in Bitcoin geloofd zul je heel hard ja roepen. Mensen die 1 jaar geleden 100 euro investeerde hebben nu 5500 euro op de bankrekening staan. Een flinke return on investment en de verwachting is, door het beperkte aantal bitcoins, dat deze waarde alleen nog maar gaan stijgen in de toekomst. Toch kunnen er nog vele dingen roet in het eten gooien. Als regeringen bijvoorbeeld besluiten Bitcoin niet te erkennen kan het snel afgelopen zijn met de munt aangezien deze door niets anders dan vraag en aanbod zijn waarde verleend. Er is geen goud of ander iets wat Bitcoin zijn waarde geeft, zoals dat wel het geval is bij euro’s of dollars.

Toch kan het heel interessant zijn om nu een klein bedrag te investeren. Mocht de prijs alsnog door stijgen en uiteindelijk boven de miljoen uitkomen kunt u nu van 100 euro bijna 143.000 maken. Door een klein bedrag te investeren houdt u het risico voor uzelf laag en kunnen de verdiensten uiteindelijk enorm zijn.

Hoe kom ik dan aan Bitcoin?


Er zijn twee manieren om aan bitcoin te komen. Allereerst kunt u gewoon bitcoin kopen. Door direct geld in te leggen heeft u sneller meer bitcoins in handen en kunt u er zelfs voor kiezen om maandelijks bitcoins bij te gaan kopen. Langzaam aan zal uw investering dan groeien zonder dat u daar last van heeft in het dagelijks leven. Blijft de koers inderdaad zo hard stijgen dan zult u erg vroeg met pensioen kunnen gaan.

Een andere manier is het verdienen van gratis bitcoin. Er zijn diverse sites opgericht die mensen uitbetalen in bitcoins voor het uitvoeren van taken, het klikken van advertenties en het bekijken van video’s. Op deze manier kunt u door iedere dag een beetje tijd te investeren bitcoins verzamelen en in de toekomst, als de waarde inderdaad zo hard stijgt leuk verdiend hebben met een kleine tijdsinvestering.

Concluderend:

Bitcoin kan heel interessant zijn maar ook een totale flop worden. Over het algemeen is de tendens wel dat bitcoins, of een andere vorm van cryptocurrency wel eens heel groot kunnen worden in de nabije toekomst.