Maximale hypothecaire lening


Als je een huis wilt gaan kopen heb je daar vanzelfsprekend wel wat geld voor nodig. Want zonder geld kun je natuurlijk niet de eigenaar van een woning worden. Omdat een woning veel geld kost is de kans erg groot dat je voor de aankoop van een nieuwe woning geld moet lenen bij een bank. En als jij jouw huis wilt kunnen financieren dan zul je voor een hypothecaire lening moeten kiezen. De hoogte van het bedrag dat jij kunt lenen is afhankelijk van jouw maandelijkse inkomen en het bedrag dat jij van te voren al gespaard hebt. Ook kan het nog van invloed zijn of jij een partner hebt met een vast inkomen want dan heb je natuurlijk meer geld te besteden.

Maximale hypothecaire lening berekenen

Als jij er achter wilt komen wat de maximale hypothecaire lening is die jij kunt krijgen dan kun je daarvoor natuurlijk een afspraak maken met de bank waar jij bij zit. Maar dat is niet de enigste manier om er achter te komen wat jij maximaal kunt lenen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om dit op internet te doen. Op bijna elke website van een bank is er een tabel te vinden waar jij jouw bruto jaarinkomen op moet invullen en ook het bruto jaarinkomen van een eventuele partner. Je kunt daar ook jouw eigen geld wat je al tot je beschikking hebt invoeren en dan rekent de website erg snel uit hoeveel jouw maximale hypotheek zou kunnen bedragen. Zo weet je meteen waar je aan toe bent, en als je al naar huizen aan het kijken bent weet je ook meteen of deze huizen binnen jouw budget vallen.

Eigendom woning


Als je dan met jouw hypothecaire lening een woning hebt gekocht dan ben je feitelijk gezien nog steeds niet de eigenaar van de woning. Bij een hypothecaire lening geef je namelijk jouw huis in onderpand aan de bank. Als er problemen komen met het afbetalen van het geleende bedrag en de rente dan kan de bank alsnog beslag laten leggen op jouw woning. Maak niet de fout om dan een overbruggende persoonlijke lening te nemen. Op deze manier is de bank er altijd van verzekerd dat zij ten minste het grootste gedeelte van de hypothecaire lening terug kunnen krijgen. Een hypothecaire lening kun je afsluiten met een looptijd van 2 tot 30 jaar, maar veel mensen kiezen toch voor een 30 jarige lening. Zo zullen de maandelijkse kosten het laagst zijn en hou je ook nog geld over voor andere leuke dingen.