Pinterest is meer dan afbeeldingen


Wanneer je pakweg 3 jaar geleden moest beslissen of je een social media account nam, kwam je al snel uit bij Hyves,  Twitter of  Facebook, destijds de 3 grootste spelers op de markt. Twitter en Facebook zijn dat nu nog steeds. Één van de nieuwelingen waarover een aantal interessante cijfers en cases beschikbaar zijn is Pinterest.

Het bedrijf, dat opgericht is in maart 2010, geeft gebruikers de mogelijkheid om moodboards te maken. Op deze boards kun je elke afbeelding die op het internet te vinden is “Pinnen”, daarnaast kun je je eigen afbeeldingen uploaden en foto’s van andere gebruikers “repinnen. Alhoewel het pas sinds Augustus 2012 loopt, heeft de site inmiddels meer dan 70 miljoen gebruikers, en dat aantal groeit dagelijks. De site is op dit moment de snelst groeiende website ooit.

Ook internationale bedrijven als Honda (waar we eerder al over schreven) en Unicef hebben al mooie successen geboekt op Pinterest. Unicef creëerde een account van een 13 jarig meisje uit Sierra Leone. Waar haar westerse leeftijdsgenootjes Pinnen over mobieltjes en merk kleding pinde Ami over de dingen die zij echt graag wou, drinkwater en voedsel bijvoorbeeld.

De manier waarop een Pinterest profiel wordt ingezet verschilt per bedrijf. Sommige bedrijven gebruiken hun account als een online catalogus, anderen voor marktonderzoek en weer anderen puur en alleen voor meer traffic naar hun website.

Lees hier over meer in het blog op http://www.bothsocial.nl/pinterest-business-meer-dan-alleen-plaatjes-zoeken/