Stoppen met roken


Stoppen met roken

Stoppen met een verslaving is één van de moeilijkste dingen om te doen. Of het nu roken, drinken of eten is. Alle adviezen ten spijt, het lukt nooit zo maar even. Er is maar één iemand die ervoor kan zorgen dat het stoppen met een verslaving een succes gaat worden, en dat is de verslaafde zelf. Het is een ommekeer waar je zelf voor moet kiezen en waar je achter moet staan.

In het geval van roken kunnen we een opsomming geven met alle negatieve aspecten van roken maar voor een roker zijn deze vaak verwaarloosbaar. De drang is sterker dan de wil. Dat deze drang echter gecreëerd wordt door dezelfde sigaret waar een roker zo moeilijk van af kan blijven, lijkt vergeten te worden. En stoppen klinkt heel makkelijk, gewoon niet meer doen! Maar dat is het niet. Het is een heel proces waar je doorheen moet. Gelukkig hoeft dit niet alleen. Er zijn tegenwoordig hulpmiddelen voorhanden die een positieve bijdrage kunnen leveren aan het proces. Binnen de kortste keren kan ook jij zeggen dat je een “niet roker” bent. Waar een wil is, is een weg!