Ontspannen in Huelva


Het prachtige Huelva, de meest westelijke provincie van Andalusië. Een provincie die niet veel wordt bezocht, maar landschappelijk en op cultureel gebied veel te bieden. Met zijn 500.000 inwoners nog goed gevuld over een oppervlakte van 10.129 km2.

Vakantie Huelva laat u een prachtig gebied ontdekken met zowel de zee als het land. Het gehele jaar door heeft het een goed klimaat. Warm en zonnig weer in de zomer en een milde temperatuur in de winter.

Costa de la luz appartement brengt u dichtbij de natuurparken in Huelva. Een natuurpark is de Sierra de Arancena y Picos de Aroche. Het is een laag berggebied met kleine witte dorpen en overal cirrusboomgaarden en eikenbossen met een lage ondergroei en grasland.  De belangrijkste natuurpark is Doñana, een natuurgebied met ruim 100.000 hectare, dat zeer belangrijk is voor de hele Europese vogelstand. Hier kunt u vele verschillende trekvogels bekijken tijden hun reizen. Bekijk ook andere dieren zoals adelaars, gieren, flamingo´s, herten, zwijnen etc.

Huelva heeft mooie stranden. Deze stranden zijn een beetje te vergelijk met die van Nederland. Goud en fijn zand met duinen eromheen en erop vegetatie. Het is er niet te druk. Er zijn genoeg faciliteiten zoals restaurants en er kan ook watersport beoefend worden.


Bezoek bijvoorbeeld het strand van het park in Doñana. Het is een groot strand en heel bekend. Het is ongerept en vol natuur, perfect voor een dagje met de familie. Anders El Asperillo o Cuesta Maneli strand, een ongerept strand met fijn wit zand. Voor de nudisten heb je La playa Nueva Umbría en  La Malta Negera. Afgelegen stranden met goudkleurig zand en matige golven. Ideaal om een te worden met de natuur.

Ook is er de mogelijkheid om cultuur te snuiven. Er zijn verschillende plekken die te maken hebben gehad met de ontdekkingsreizen van Columbus naar Amerika. Ook heb je het dorp ´El Rocio´. Elk jaar komen met Pinksteren honderdduizenden pelgrims uit heel Spanje hiernaartoe om de Virgen del Rocío te eren.