Alles over Andorra!

Het vorstendom Andorra.. een zeer oude regio en niet al te bekend. Men kent het als dat ´dwergstaatje´ ergens bij Frankrijk en Spanje. Ook als dat kleine landje wat niemand kent. Andorra wordt zeer onderschat! Er is meer te beleven dan u zou verwachten. In de zomer of in de winter is er altijd een manier om plezier te hebben hier. Ontdek in dit artikel waarom Andorra een must is om naar toe te reizen.

Vakantie Andorra zal u kennis laten maken met een prachtig land met cultuur. U zult er veel Romeinse cultuur vinden door de vroegere invloed hiervan. Het is een land vol architectuur en tradities. Bezoek bijvoorbeeld de kerk van San Miquel d´Engolasters met een klokkentoren van 17,5 meter hoog. De muurschilderingen van Sant Climent de Pal en de kerk van Sant Marti de la Cortinada. Deze zijn zeer waardevol. Of de kerk van Sant Joan de Casselas gedateerd uit de 11e en 12e eeuw.

Ook zijn er ook museas te vinden als u appartement Andorra huurt.. Zoals de tweewieler museum! Of het kunstcentrum van Escaldes. Engordany. Het is een Romaanse kunst cultuur met een tentoonstelling van 30 monumenten. Anders het postmuseum of de speld museum.

De meeste mensen gaan naar Andorra voor de sneeuw. Het is een geweldige bestemming om sneeuwsporten te beoefenen. Het heeft het hoogste en grootste skigebied van de Pyreneeen. In Andorra ligt het meest uitgestrekte skigebied van de Pyreneeen. Grandvalira en Vallnord zijn twee grote valleien met 3 aplineskigebieden. U vindt er 3.075 hectare aan skigebied, 284,5 km piste, 110 skiliften en 1385 kanonnen met kunstsneeuw. Grandvalira en Vallnord bieden in totaal 177 pistes aan onderverdeeld in 31 groene, 61 blauwe, 57 rode en 28 zwarte zones aan. Er is een kabelbaan met twee cabines van 50 plaatsen. Na het skieen zijn de resorts en spa´s de beste optie om bij te komen. Hier staat Andorra ook bekend om.

In de zomer is er ook genoeg te doen in Andorra. U kunt er raften, quaden, fietsen, klimmen, paardrijden en vele andere dingen die uw verblijf in Andorra zeer leuk en plezierig zullen maken. Anders bungeejumpen, duiken of parachute springen. U kunt ook heerlijk shoppen. Dit alles is belastigvrij wat u automatisch 21 procent korting geeft.

Geniet nu van de Andorraanse liefde!