Boek Isa Hoes nummer 1 in bestsellerslijst

We zijn dagelijks steeds meer bezig met het consumeren van informatie via verschillende media. In de bus lezen we het nieuws op onze smartphone terwijl we op de bank lekker van Facebook genieten. Ondertussen wordt er nog een programma zoals The Voice of Holland gekeken. Hoewel we steeds minder aandacht voor écht lezen hebben, worden er nog dagelijks veel boeken verkocht.

In de laatste week van 2013 was het boek van actrice Isa Hoes het best verkochte boek. ‘Toen ik je zag’ gaat over haar overleden echtgenoot Antonie Kamerling en het leven met hem. In het boek werd terug geblikt op de gebeurtenissen met de acteur die leed aan zware depressies. Hij maakte in 2010 een einde aan zijn leven en liet zijn vrouw en kinderen achter.

De bestseller tot 60 wordt regelmatig door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) gepubliceerd. Het was geen verrassing dat het boek een succes zou worden. Kort na de publicatie in november werd het werk al gretig afgenomen. Na een week was Toen ik je zag – Mijn leven met Antonie al toe aan de derde druk.

Top 5
Het is niet vijtig tinten grijs die de top aanvoert dit jaar want de serie heeft plek moeten maken voor andere topschrijvers. Het boek ‘Debet’ van Saskia Noorts staat op nummer twee, terwijl ‘Butcher’s Crossing’ van John Williams de derde plek aanvoert. De top vijf wordt gecomplementeerd door En uit de bergen kwam de echo van de Amerikaans-Afghaanse schrijver Khaled Hosseini.

Op nummer vijf staat Vechtlust, wat een biografie over voetballer Fernando Ricksen is. Op dit moment is de speler erg ziek want hij lijdt aan de (ongeneesbare) ziekte ALS. De biografie is geschreven voor de Vincent de Vries en is erg intrek bij veel supporters. Het boek kreeg ook veel media aandacht van onder meer Pownews.