Cantabrie, het hoge noorden!


Pak uw koffers en reis af naar Cantabrie. Het is de noordelijkste regio en provincie van Spanje en ligt aan de Cantabrische zee, ten oosten van Asturie. De hoofdstad van deze prachtige regio is Santander.

Een vakantiehuizen Cantabrie laat u genieten van wat wordt genoemd het ´Groene Spanje´. U kunt vooruit kijken naar een trip die u laat genieten van prachtige natuurlijke landschappen, uitstekende gastronomie en unieke architectuur en artistiek. Dit deel is bekend om zijn prehistorische grotten van welke de bekendste Altamira is die beloond is met de Wereld Erfgoed prijs en bekend als de ´Sistine Chapel of Prehistoric Art´.

Huur een vakantiehuis Cantabrie en aanschouw de bekende ´Saint James Pilgrim route´. Bekijk ook de stad en het dorp, want deze bevatten vele mooie monumenten zoals de Magdalena Paleis in Santander, de monarchie van Santo Toribio de Liebana of Gaudi´s Capricho.

Het spectaculaire landschap zal u het meeste aanspreken. Het gebied biedt meer dan 60 stranden aan! De kustlijn is 220 kilometer lang. Fijne, witte stranden waar u en uw familie kunnen genieten tot de avond uurtjes. Bezoek plekken zoals Laredo en San Vicente de la Barquera. Naast stranden heb je ook parken. Bezoek de Picos de Europa National Park. Hier kunt u ideaal relaxen of sporten. Het ligt er alleen aan wat u ligt!


Het is ook een ideaal om de Cantabrische bergen te bezoeken. In het oosten vindt u de berg Picos de Europa die stijgt tot meer dan 2000 meter.  Verder heb je de Torre Blanca, Peña Vieja, Peña Prieta, Peña Remoñna en Peña Labra. Cantabria is ook de rijkste regio ter wereld in archeologische sites. Er zijn tekeningen te vinden gedateerd tussen de jaren 16.000 tot 9000 voor Christus.

Genoeg reden om dit prachtige gebied dus te bezoeken. Plan uw reis, pak uw tas in, trek uw stevige schoenen en bezoek Cantabrie!