Denk bij het gebruik van alcohol en medicatie ook aan de alvleesklier


Een essentieel menselijk orgaan in het lichaam van een mens is de alvleesklier. Een functie van belang bij de spijsvertering wordt overgelaten aan de alvleesklier. Verscheidene functies worden gedaan door de alvleesklier. De bloedglucosespiegel wordt als voorbeeld correct geregeld, de spijsvertering verloopt goed door de alvleesklier. De spijsvertering verloopt ook niet meer vlekkeloos wanneer de alvleesklier een ontstekingsreactie vertoond.

Problemen met de alvleesklier wordt pancreatitis genoemd en is mogelijk in een acute en in de chronische vorm. De verschijnselen bij zijn hevig bij een ontstekingsreactie van de alvleesklier. Je kunt klachten en pijn in de buik krijgen die flink pijnlijk is. Dit gaat doorgaans gepaard met misselijkheid en overgeven. Het is belangrijk dat je de alvleesklier zo weinig mogelijk hindert en je je lichamelijke gezondheid monitort. Alcohol en gebruik van medicatie hebben een uitwerking op de activiteit van de alvleesklier. Voor de behandeling van een ontsteking van de alvleesklier ga dan altijd in gesprek met een gediplomeerd persoon.

Voorkom problemen met de Alvleesklier
Je wilt in het leven zo weinig mogelijk problemen ondervinden nemen we aan. De organen in jouw lichaam zijn dan ook van essentieel belang. De meeste mensen denken altijd dat de lever, nieren of longen de belangrijkste zijn. Ok de lever is een hele belangrijke, maar een nier of long kunnen we missen. We hebben er namelijk 2 van. Bij de alvleesklier geldt hetzelfde als bij de lever, er is er maar één van. Alcohol en medicatie zijn voor beide slecht.


Ben je verslaafd aan alcohol? Zoek zo snel mogelijk hulp om verdere problemen te voorkomen. Je helpt je eigen lichaam naar de kloten en zorgt er mede voor dat de zorg zo duur wordt. De zorg in Nederland begint steeds duurder te worden. Er zijn verschillende instanties die je willen en kunnen helpen omtrent een alcoholprobleem. Let wel op dat zorgaanbieders verschillende pakketten aanbieden en niet overal alles vergoed wordt. Zie http://www.zorgverzekeraarsnederland.com/ voor de beste aanbieders in de zorg.