DIY: een hele dierenboel!

Ondanks dat kinderen tegenwoordig veel tijd doorbrengen achter een tablet of de televisie zouden ze eigenlijk veel meer met buitenspelen of speelgoed bezig moeten zijn. Kinderen zijn vaak gek op dieren; of het nou om pluche varianten of om een écht exemplaar gaat. Het is makkelijk om de kinderen te laten lachen en het huis op te fleuren met wat dieren.

In de titel kom je het woord DIY tegen maar wat betekent het eigenlijk? Het is een afkorting van ‘do it yourself’, een trend die op dit moment erg speelt onder creatievelingen. Onderstaande tips kunnen je helpen om het huis wat op te fleuren met behulp van dieren. Onder meer een dierenslinger en dierenpotjes zullen de kinderen erg kunnen waarderen.

DIY: Dierenslinger

Om de dierenketting te maken heb je natuurlijk plastic dieren nodig, maar ook een dunne draad, kleine schroefoogjes en een boormachine. Mocht je niet alles thuis hebben liggen, zijn de meeste dingen bij de bouwmarkt te koop. Gebruik een kleine boor en maak een gat in het midden van de diertjes zodat je de schroefoogjes kan bevestigen. Haal een draadje door de schroefoogjes en hang de slinger op in een kamer naar jouw voorkeur.

DIY: Dierenpotjes

Bijna iedereen heeft wel potten thuis staan waarin bijvoorbeeld pasta wordt bewaard maar ook de trend ‘in a jar’ springt hier op in. Potten zijn enorm handig maar zijn vaak wel een beetje saai. Daarom hebben we onderstaande DIY gevonden die je kan helpen om de potjes op te fleuren. Je hebt een aantal potten nodig, lijm, verf(spray) en dieren of autootjes.

Was vervolgens de potten uit en verwijder de originele etiketten. Lijm daarna de vormen zoals dieren of autootjes op de deksel en laat het even drogen. Kies vervolgens een aantal kleuren die je mooi vindt of wat bij het interieur past en spuit de deksels en vormen in deze kleur.