Hoe kan je minder spenderen aan een bruiloft?


Een huwelijk wordt door velen als hét gebaar gezien om liefde voor elkaar te bezegelen. Het is bekend dat trouwen een rib uit het lijf kost, maar wat moet je doen als je niet zoveel geld hebt? Omdat de kosten uit verschillende aspecten bestaan heb je de mogelijkheid op bepaalde dingen te besparen. Hierdoor kun je toch een mooie bruiloft hebben zonder duizenden euro’s te besteden.

Stel prioriteiten

Voordat je begint met het plannen van de bruiloft is het van belang om te bekijken wat jullie echt belangrijk achten. Het is raadzaam om niet te bezuinigen op de belangrijke dingen, maar juist op de aspecten waar je minder waarde aan hecht. Als je niets om de trouwdatum geeft, kun je beter in een minder drukke periode trouwen. Ook kun je bijvoorbeeld minder hapjes serveren.

Hierdoor heb je meer geld voor een goede DJ of band. Ook kun je je netwerk vragen om te helpen met een bepaald onderdeel zoals de auto. Je hoeft niet direct een limousine te huren want misschien heeft een vriend of andere bekende wel een mooie auto staan. Voor een kleine vergoeding of gunst mag je de wagen vast een dagdeel lenen.


Ondanks dat men zegt dat je niet op kleding moet besparen kun je gerust een goedkope trouwjurk kopen. De jurk wordt namelijk maar één keer gedragen en zal dan in de kast verdwijnen. Het is zonde om dan zoveel geld uit te geven terwijl je ook mooie goedkope varianten hebt. Een misverstand is dat deze trouwjurken van slechte kwaliteit zijn en er niet goed uitzien.

Minder gasten uitnodigen

Het kritisch zijn op de gastenlijst kan ook geld besparen. Hoe minder mensen er komen, hoe minder hapjes zij eten en hoe minder zij drinken. Ook kan een kleine bruiloft gezelliger zijn dan een groot feest waar honderden mensen komen. Daarom is het verstandig om alleen goede bekenden, vrienden en familie uit te nodigen. Niet de mensen die je (bijna) nooit spreekt dus.