Online handelen anno 2014

Tegenwoordig hoor je steeds vaker, dat mensen geld verdienen met online handelen. Zij kopen dan CFD’s in bij een online broker, en maken hier op kort termijn winst mee. Om te handelen in dit soort financiële producten, dien je wel een ervaren belegger te zijn. Dat begint bij het begrijpen van het financiële product. Vandaar dat online handelen in dit artikel uitvoerig uitgelegd wordt.

Wat is een CFD

Een CFD is ontwikkeld om de handelaar te laten profiteren van aandelen, grondstoffen, valuta enzovoorts. Een CFD is een contract dat je afsluit met een online broker. Wees niet bang, want dit “Contract” verplicht je tot niks. Je kunt namelijk profiteren van winst op financiële producten, zonder hier zelf eigenaar van te worden.

Handelen in CFD”s heeft vele voordelen. Vaak kun je namelijk gebruik maken van een hefboomeffect. Je hoeft dan bijvoorbeeld maar 10% van de onderliggende waarde in je beleggingsaccount te hebben. Je kunt dan bijvoorbeeld met €100.00 inzet op kort termijn €75 euro of meer verdienen.

Online beleggen in CFD’s is echter een riskante investering. Je kunt namelijk je volledige kapitaal verliezen op deze manier. Het handelen in CFD’s is daarom alleen aan te raden aan ervaren beleggers.

Welke CFD’s

Als je besluit om te beleggen in CFD’s dan heb je veel verschillende keuze. Tegenwoordig is beleggen in bitcoins een zeer populaire belegging. CFD’s bitcoins hebben extra risico omdat de waarde van de bitcoin van dag tot dag enorm kan verschillen. Op deze manier kunt u snel veel winst maken, of heel snel veel geld verliezen.

Veel handelaren kiezen voor het bekende handelsplatform Plus500. Bij deze online broker kun je ook een oefenaccount aanmaken. Dit wekt echter de gedachte dat je als beginner ook kunt handelen bij Plus500. Dit is echter niet aan te raden door het hoge risico dat je loopt met handelen in CFD’s.