Vliegveld Weeze trekt meer passagiers


Iemand die oplet tijdens het boeken van een reis kan veel geld besparen op dezelfde accommodatie. Zo kan het schelen als je prijzen bij verschillende reisaanbieders vergelijkt. Daarnaast is het soms voordeliger om via een ander vliegveld in het buitenland te vliegen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van het vliegveld in Brussel, Düsseldorf of in Weeze.

Het vliegveld in Weeze is voor sommige passagiers even ver als Schiphol in Amsterdam. De locatie ligt net over de grens bij het Limburgse Bergen en het kan aantrekkelijk zijn om via daar te reizen. Dat heeft in 2013 bijna 2,5 miljoen passagiers opgeleverd. In vergelijking met vorig jaar is dat een groei van maar liefst 12,7 procent. Het blijkt dat veel Nederlanders gebruik maken van dit vliegveld.

Ryanair brengt succes
Airport Weeze maakte in januari bekend dat het vliegveld in 2013 in de top 20 van Duitse vliegvelden stond. De stijging van het aantal passagiers heeft hier voor gezorgd. Het vliegveld heeft het succes vooral te danken aan Ryanair, want deze nam het grootste deel van de groei voor zijn rekening. In totaal heeft de Ierse voordeelmaatschappij zo’n negen vliegtuigen daar gestationeerd.


Passagiers konden met Ryanair vanaf Weeze naar 57 verschillende bestemmingen in Europa en Noord Afrika vliegen. Uit onderzoek blijkt dat Londen, Malaga en Mallorca het meest geboekt werden. De reisaanbieder gaat echter een stapje terug doen, waardoor Airport Weeze voorzichtig is met de prognoses voor 2014.

Of dat het toenemende aantal passagiers invloed heeft op het kwijtraken van bagage zoals Tumi koffers is nog niet duidelijk. Het zou logisch zijn als er ook meer dingen kwijt zouden raken. Uit onderzoek blijkt dat de eigen slordigheid van passagiers vaak de schuld hiervan is. Een label aan de koffer wordt vaak vergeten of men laat juist een verouderd en niet kloppend label hangen.