Winterse buikgriep door norovirus

Afgelopen winter zijn er veel mensen geweest die buikgriep hebben opgelopen. De meeste mensen hebben de aandoeningen opgelopen door het norovirus. Het is de grootste veroorzaker van buikgriep. Het norovirus verspreid zich zo snel dat het bijna niet tegen te houden is. Vooral rondom de kerstdagen heeft het virus zich supersnel kunnen verspreiden. Veel mensen in restaurants aan het eten. Veel mensen doen dan wel een toiletbezoek en vele hiervan komen dan in aanraking met het norovirus. De hygiene laat nog wel eens wat te wensen tijdens deze bijzondere dagen.

Ook buikgriep gekregen
Indien je last gekregen van lichamelijke problemen hebt rondom de buik dan heb je in de meeste gevallen last van buikgriep. De vorm van buikgriep is anders dan de andere griepsoorten. De buikgriep wordt gezien als de verzamelnaam van meerdere aandoeningen. Buikgriep op zichzelf is niet een ziekte. Het wordt toegeschreven aan een bacterie, virus of vergiftiging door eten. Buikgriep heet eigenlijk geen buikgriep. De arts heeft het over gastro-enteritis.

Als iemand in je omgeving last heeft van buikgriep dan is het lastig eraan te ontkomen. Indien buikgriep wordt overgedragen als bacterie of virus besmetten andere mensen je redelijk snel. De enige manier om het te verhinderen is door enorm goed op de hygiëne te passen en zelfs dan is het haast af te wenden. Je kunt snel weer de oude zijn omdat de duur van buikgriep doorgaans minder dan een week is. Houdt er rekening mee dat jij tevens buikgriep gaat oplopen als je iemand kent die enorm slecht te pas is.

Hoelang duurt buikgriep?
Het grote voordeel bij buikgriep is dat je ff heel erg slecht bent. Je bent moe, misselijk of wat dan ook. Het duurt gelukkig maar enkele dagen. Je zal even een paar dagen moeten uitzieken en kan dan weer vol aan de bak. Heb je een kerstvakantie dan zal de werkgever niet al teveel hinder van jouw griepje hebben.

Voor meer informatie bezoek je buikgriep.com de website voor info omtrent buikgriep.