Nieuw record bij typecursus

Steeds meer scholieren uit de groepen 6, 7 en 8 halen hun typediploma. Ze leren in een half jaar tijd om blind te kunnen typen met tien vingers. Het afgelopen seizoen is recent afgesloten met een examen. Op basisschool De Brink in Leusden werd het record gevestigd. Een leerling was er in geslaagd om maar liefst 300 aanslagen per minuut te maken, zonder een enkele fout te maken. Dit is een zeer indrukwekkende score aangezien een gemiddelde secretaresse ‘slechts’ 175 aanslagen per minuut haalt. Komend half jaar beginnen weer nieuwe schoolkinderen van de groepen 6 t/m 8 aan hun online typecursus.

Tegenwoordig worden er veel typecursussen aangeboden met een online programma. Als extra ondersteuning kunnen ze nog begeleiding krijgen in de lessen op school. Vanwege de online omgeving is het gemakkelijk om thuis het huiswerk te maken. Een typecursus bestaat dan ook voornamelijk uit oefenen, oefenen en oefenen. Tegenwoordig kunnen de kinderen spelenderwijs blind leren typen. Het is voor de kinderen veel leuker om leuke typespelletjes uit te voeren dan dat ze lange teksten gaan overtypen. Wanneer ze er plezier in hebben zullen ze veel vaker oefenen.

Vroeger had je nog vaak typecursussen op de typemachine. Je kon de gemaakte fouten niet verbeteren, zodat je extra goed moest opletten. Nu kan het gewoon thuis op de computer. Het voordeel is dat de kinderen nu ook meteen ervaring op doen met tekstverwerken in Word. Dit bereidt ze goed voor op het maken van werkstukken.

Wanneer je blind kunt typen ben je een stuk productiever. Je hoeft niet naar de letters te zoeken en typt gemakkelijker flinke stukken tekst. Door je niet op het typen te focussen kun je meer aandacht besteden aan de inhoud en weet je je beter te concentreren. Blind typen is in ons digitaal tijdperk niet meer weg te denken.