Spaanse tapas

De buitenlandse keuken is niet vreemd voor ons, een heerlijke Italiaanse pasta, Surinaamse roti, een vrijdagavond lekker op de bank met een bord met eten van de afhaal chinees, een zaterdagavondje genieten van het All you can eat menu bij een van de vele Sushi restaurants of niet te vergeten een heerlijk tapas restaurant. Maar, waar kan je tapas nou beter eten dan in het land van herkomst, Spanje!

Tapas zijn kleine Spaanse gerechtjes, meestal in combinatie met een drankje. Er zijn vele soorten tapas te vinden, warm of koud, vlees of vis. In principe eten Spanjaarden tapas als borrelhapje, maar er kan een hele maaltijd mee samengesteld worden. De soorten tapas kunnen verschillen per regio in Spanje. In Javea zijn vele verschillende soorten restaurants waar je heerlijk kunt genieten van tapas in de stad. In de haven van Javea, waar de vangst van de vis binnenkomt, is een gezellige boulevard waar vele verschillende barretjes en restaurantjes zitten waar je kunt genieten van heerlijke tapas met een drankje. Vind een vakantiehuis in Javea om heel de zomer te kunnen genieten van de overheerlijke tapas!

Don Antonio bar en restaurant in Javea. Bron: Tripadvisor

Natuurlijk zijn er ook vele recepten om zelf tapas te maken. Heb je geen zin om jezelf helemaal op te doffen om in een restaurant te gaan zitten? Je komt net terug van het strand, waar je een heerlijk kleurtje gekregen hebt. Je wilt heerlijk in de tuin genieten van het mediteraene klimaat en lekker met je gezin de avond doorbrengen. In Javea heb je vakantiewoning Javea. Waar je even weg van de drukte in Nederland, maar toch in je eigen tuintje kunt genieten van traditionele Spaanse tapas.

Er zijn vele Spaanse recepten patatas bravas, dadels met serranoham, of een aardappeltortilla. Eigenlijk zijn de meeste heel simpel te maken. Gedroogde stukken salami of plakken salami zijn in elke supermarkt en in elke slagerij wel te vinden.

Natuurlijk, het is vakantie en je hebt helemaal geen zin om te koken. Er zijn vele winkels in Spanje waar je verse tapas kunt halen om mee naar huis te nemen, vele soorten kleine broodjes. Daarnaast kun je ook makkelijke kant- en klare dingen in de supermarkt kopen. Zoals, calamares of de aardappeltortillas kun je gewoon kant- en klaar in de supermarkt kopen.