Welkom in het Spaanse Calpe

Calpe is een oud vissersdorpje dat zich bevind, in de provincie Andalusie. De stad geeft een gezellige sfeer met haar, nauwe straatjes, die zijn opgefleurd met planten in potten. Deze stad in het Zuiden van Spanje heeft veel te bieden voor jong en oud. Een rustige strandvakantie, een actieve wandel- of fietsvakantie of een traditionele Spaanse vakantie.

Calpe is het hele jaar door levendig en toegankelijk. Het aanbod van restaurants en drink gelegenheden is groot in deze badplaats. Door de vele toeristen is het in de stad internationaal gericht van pizza, tot English breakfast wordt aangeboden hier. Voor een meer minder toeristische vakantie zijn er ook genoeg appartementen te vinden in rustigere omgevingen net buiten de stad, ook in Moraira worden verschillende villa huren Calpe aangeboden.

Elke zaterdag is er de Calpe zaterdag markt. Deze markt heeft ruim 1 kilometer aan groente- en fruitstalletjes. Tijdens het verblijven in appartementen in Calpe met een huis huren Calpe. Kunt u tijdens de zaterdag markt kunt u velen verse groenten en fruit kopen voor het maken van heerlijke salades of andere gerechten. Ook een deel van de markt bevat andere artikelen zoals, kleding, huishoudelijke artikelen, speelgoed.

De Peñon Ifach rots is het boegbeeld van de stad. Met zijn hoogte van 322 meter steekt deze uit boven de Middelandse Zee. Via verschillende wandelroutes is de rots te bewonderen. Voor bergsports heeft de rots verschillende mogelijkheden. De rots heeft aan beide kanten zandstranden omgeven door boulevards met vele eet-en drinkgelegenheden. Daarnaast is het zoutmeer ook nog kenmerkend voor Calpe, dit meer is een overblijfsel uit de Romeinse tijd en wordt nu bewoond door wilde flamingo´s.

Ook zijn er mogelijkheden voor mountainbiken, wandeltochten en paardrijden met Nederlandse begeleiders in deze omgeving voor diegene die een actievere vakantie willen.
Voelt u de vakantie kriebels al?