De Spaanse Flamenco

De Flamenco is de bekende Spaanse dans, met de prachtige Spaanse klederdracht, de typische Spaanse muziek, wat typisch hoort bij de Spaanse cultuur. De dans is afkomstig uit het zuiden van Spanje, het is kenmerkend door haar Arabische klanken en haar uitbundige muzikale versieringen tijdens de uitvoering.

Een populair beeld van de flamenco stamt af van de zigeuners, rond 1400 trokken deze naar Spanje toe. Hun voorouders hebben waarschijnlijk al vanaf de 8e, 9e eeuw rondgetrokken vanuit India naar het Westen. De groep zigeuners kwamen in de Middeleeuwen in Andalusië, Spanje aan.

In de gouden jaren van Spanje in de jaren 1869 en 1910 ontstond een type van de Flamenco dans, namelijk de betaalde optreden werden een publiekstrekker. Ook de gitaristen die de dansers begeleidde begonnen een reputatie te krijgen, zo ontstond er een nieuwe muziek vorm. Tot op de dag van vandaag is de Flamenco een populaire Spaanse dans die veel publiek trekt. In Alicante zijn verschillende Flamenco shows te bewonderen. Vanuit de badplaats Javea, is Alicante binnen een uur met de auto te bereiken. Kijk voor, vakantiehuis huren Javea.

Vind u het toch leuker om de basis van de Flamenco dans zelf te leren? Dit is natuurlijk ook mogelijk. En waar kunt u dit beter leren dan in het land van herkomst zelf? In Javea zit de dansschool Suzanne’s Flamenco. Suzanne heeft 18 jaar ervaring samen met haar man die de klassieke Spaanse gitaar bespeelt. Sinds 2007 is zij eigenaar van de dansschool. Elke vrijdags tussen 11:15 en 12:15 kunt u de beginnende danslessen volgen. Wilt u tijdens u tijdens uw vakantie de basis van de Flamenco leren? Kijk snel voor een vakantiewoning Javea.

Om nog even terug te komen op de Flamenco shows in Alicante is vanaf juni tot en met september een prachtige dinershow te zijn met Spaanse paarden en de Flamenco. Kijk snel voor een appartement in de prachtige badplaats Javea en kom een avondje genieten van deze show!