Haarlem zonder afvalbakken

In Haarlem werden er rond oud en nieuw 55 afvalbakken vernield. Dit gebeurde voornamelijk in en rond het Molenplas Park, waar veel honden worden uitgelaten. Deze honden baasjes missen de prullenbakken nu behoorlijk, ze werden altijd gebruikt voor de hondenpoepzakjes. Aangezien de afvalbakken nog steeds niet vervangen zijn, zorgt het ondertussen voor flink wat overlast.

De bezoekers van het park troffen na oud op nieuw een flinke ravage aan. Vrijwel heel het park was opgeblazen: de prullenbakken, verkeersborden en nog meer. Het vuurwerk heeft flink wat schade aangericht. De gemeente rijdt al dagelijks door het park om afval op te ruimen, maar het plaatsen van nieuwe bakken laat te lang op zich wachten.

De bezoekers storen zich aan de kapotte bakken. De gemeente moet volgens hun snel nieuwe afvalbakken kopen. Momenteel is er niets om de hondenuitwerpselen weg te gooien, maar er wordt wel gecontroleerd of de poep blijft liggen. Als je 4 of 5 keer per dag je hond uit laat, waar laat je dan alles? Daarnaast laten nu steeds meer baasjes de poep gewoon liggen. Alle bakken die er nog staan zijn kapot, de rest is weggehaald en niet vervangen. En na het uitlaten van je hondje neem je toch niet de stront weer mee terug naar huis? Er moeten gewoon heel rap weer nieuwe bakken komen, of een andere oplossing waar alle uitwerpselen kwijt kunnen. De omwonenden zijn behoorlijk geïrriteerd geraakt dat de gemeente niet sneller ingrijpt.

Voor de reparatie en vervanging van straatmeubilair is het bedrijf Spaarnelanden verantwoordelijk. Hun woordvoerder weet aan te geven dat er rond de jaarwisseling in totaal 82 van hun prullenbakken zijn vernield. Dat is twintig procent meer dan het jaar ervoor. Op zo een grote stijging hadden ze niet geanticipeerd. De nieuwe afvalbakken, van 300 euro per stuk, zijn ondertussen in bestelling. Helaas is nog niet bekend wanneer ze geplaatst gaan worden.