Heerlijk van je vakantie Griekenland Kreta genieten

Kreta: een prachtige stukje Griekenland. Kreta wordt als de bakermat van onze moderne beschaving gezien en dat is ook terug te zien op het prachtige eiland. Tijdens je vakantie Griekenland Kreta zal je werkelijk je ogen uitkijken. Kreta biedt een ideale mix van cultuur, historie, natuur en ontspanning op de prachtige stranden.

De historie van het eiland is er niet zomaar een. De generaties die hier vroeger hebben gewoond hebben zeker hun sporen achtergelaten, meestal zeker in de positieve zin van het woord. Zo hebben hier onder andere Romeinen, Grieken, Joden, Venetianen en natuurlijk Minoërs geleefd. Door de gunstige ligging van Kreta is het altijd een zeer belangrijke post geweest voor de schepen uit Azië, voor de aanvoer van goederen zoals bijvoorbeeld specerijen en stoffen. Deze gunstige ligging heeft Kreta in de oudheid tot een grootmacht gemaakt, samen met de vooruitstrevende kennis van de bevolking op het eiland. De overblijfselen uit deze tijden zijn ook nog terug te vinden op het eiland. Je kunt diverse opgravingen bezoeken en zo de sfeer uit vervlogen tijden een beetje proeven.

Kreta heeft diverse provincies, met voor ieder wat wils. Op Kreta ligt ook de stad Chersonissos, een stad die vooral bekend is van het uitgaansleven, maar zoveel meer te bieden heeft. Tijdens je vakantie Griekenland Chersonissos zal je zien dat het stadje meer te bieden heeft dan enkel de discotheken in het centrum. De stranden zijn er ook prachtig en uitgestrekt. De zee is helderblauw en voor veel mensen de ultieme trekpleister. Vroeger heette de stad Chersonesos en was het een belangrijke zeehaven van klassiek Griekenland uit de Byzantijnse tijd. De huidige jachthaven uit Chersonissos is dan ook gebouwd over de restanten van de oude Romeinse poort. Sporen van dit verleden zijn ook vandaag de dag nog te bewonderen.