Lullig boeketje voor topsporters

Tijdens de Olympische winterspelen werden er strenge eisen gesteld aan de boeketten voor de winnaars. Zo moest een boeket met één hand te tillen zijn. Dit hebben de Russen niet helemaal goed begrepen, die kwamen aanzetten met een mini bloemetje. In de handen van de topsporters zagen deze bloemen er wel heel lullig uit.

De boeketjes waren samengesteld uit bloemen, waaronder ook Nederlandse chrysanten. Bloemleverancier Fides was er toch wel trots op dat hun planten werden gebruikt voor de Olympische spelen. Ze zaten dan ook vol verwachting te kijken op televisie.

De productmanager kan er wel om lachen, hun chrysanten zaten er inderdaad tussen. Wel twee takjes per boeket! Dat is toch even goed zoeken in zo een lullig bossie.

Bloemleverancier Fides had zelf dan ook helemaal geen inspraak over de formaat en bloemkeuze van dit Olympisch boeket. Ze hoorden pas aan de start van de spelen dat hun bloemen naar Rusland gingen. Zelf hadden ze de boeketten graag een stuk uitbundiger gezien, dan zou het alsnog goed te tillen zijn in één hand.

Een andere bloemenleverancier uit Nederland was eerder al gevraagd om hun chrysanten te schenken aan de Olympische spelen. Retine Flowers wilde dit natuurlijk graag doen, maar het bleek dat ze bijna een jaarsalaris aan extra kosten kwijt waren om ze in Rusland te krijgen. Dit zagen ze dus niet zitten. De bloemen van Fides waren aangeschaft voor de dagwaarde op de veiling.

Na het zien van dit zielige Olympisch bosje kunstbloemen kon het personeel van Fides het niet laten om zelf even aan een leuk boeketje te knutselen. Zij lieten zich niet tegenhouden door de omvang van het plantje en kwamen met een groter boeket in de vorm van een Olympische fakkel. Zo een top boeket past natuurlijk veel beter bij de topprestaties die onze sporters neerzetten!