Ontharen voor de zomer

Het weer begint alweer wat mooier te worden. Helaas is het nog niet zo ver om al meteen je bikini of zwembroek uit de kast te trekken, maar het is wel het perfecte moment om te beginnen met je voorbereiding op de zomer. Ten eerste wil natuurlijk weer iedereen zijn strandlichaam afgetraind hebben. Daarnaast wil je natuurlijk nog die haardos die je afgelopen winter over je lichaam liet groeien kwijt, want tegenwoordig hoort haar alleen op je hoofd.

Vroeger lagen de keuzes hiervoor meestal tussen scheren of harsen. Scheren is hieruit het minst pijnvol, en vrij gemakkelijk uit te voeren. Bij het harsen komt wat meer pijn kijken, want je trekt een hoop haren in een snelle beweging uit je vel. Het voordeel hiervan is dat je het minder vaak hoeft te doen, je huid blijft langer mooi glad.

Wie op een andere manier een glad huidje wil krijgen kan uitwijken naar een laser behandeling. Laser ontharen Amsterdam is tegenwoordig een stuk betaalbaarder dan een paar jaar terug. En het voordeel van een laserbehandeling is dat je je hierna nooit meer zorgen hoeft te maken voor ongewenste haartjes. Het duurt wel even, gemiddeld zo een zes behandelingen verspreid over 36 weken. Dus begin op tijd. Door de laser wordt het haarzakje kapot gemaakt, dankzij deze beschadiging komt er geen nieuwe haar meer uit groeien. Meestal doet dit geen pijn, soms wordt de huid wat warm, maar dat trekt later weer weg. En tijdens de behandelingen wordt je huid gekoeld wat zorgt voor een maximaal comfort.

Er wordt altijd gedacht dat het haren laseren alleen voor vrouwen is. Maar niets is minder waar. Steeds meer mannen kiezen voor een laser behandeling. Bijvoorbeeld om voorgoed af te zijn van dat vervelende rug haar. Of om huidirritaties door ingegroeide haren te voorkomen. De keuze voor laser ontharen wordt steeds aantrekkelijker, vooral door de dalende kosten.