Goede bureaustoelen voorkomen rugproblemen

Veel mensen staan er niet bij stil (of zitten eigenlijk) hoelang ze dagelijks in dezelfde houding aan het werk zijn. Met name de werkenden op kantoor spenderen uren achtereen in dezelfde houding en krijgen last van hun rug. Zij kunnen er hun hele leven last van blijven houden. Dit is zeker voorkombaar, zelfs al met enkele tips.

Het nut van goede bureaustoelen

Allereerst is het belangrijk dat de bureaustoelen van goede kwaliteit zijn. Daar brengt men immers het grootste gedeelte van de dag op door. Al op het eerste gezicht kun je zien of een stoel degelijk is of niet. Laten we voorop stellen dat er op het werk niet zomaar de eerste de beste bureaustoelen zijn aangeschaft. Dan is het daarnaast zeer belangrijk dat de stoelen goed naar persoonlijke wensen worden ingesteld. Niet iedereen heeft dezelfde lengte dus het is zaak om de stoel af te stellen naar de lengte van de gebruiker. Denk aan zithoogte, armleuning, zithoek en meer. Daar zijn al een hoop problemen mee te voorkomen.

Blijf in beweging

Nu de bureautoelen op de goede hoogte zijn afgesteld is het nog niet zo dat je er nu de hele dag in dezelfde houding op kan gaan zitten. Het is veel beter voor de rug om af en toe even op te staan, een rondje te lopen en om de paar uur eens wat draai- of rekbewegingen te maken. Zo komt de rug niet vast te zitten en blijf je soepel. Dit is niet alleen goed voor je rug, maar denk ook aan de bloedsomloop in je benen. Verder is het als je achter de computer zit ook beter om je ogen even van het scherm te kunnen hebben en wat rust te bieden. Handig is om van deze dingen een routineklusje van te maken. Spreek het af met collega’s bijvoorbeeld zodat je het niet vergeet. Het gaat namelijk wel om de rug en die hebben we ons hele leven nog hard nodig!