Ooglidcorrectie laten uitvoeren?

Een ooglidcorrectie kan een passende oplossing zijn

Mensen die wat ouder worden hebben dikwijls last van overhangende oogleden, lelijke wallen, rimpels rond de ogen of wenkbrauwen die naar beneden hangen. Dat zijn meestal de eerste uiterlijk waarneembare tekenen van veroudering in het gezicht. Je kunt er dan moe uitzien terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Ook kunnen overhangende oogleden uw zicht beperken met klachten als vermoeidheid en hoofdpijn tot gevolg. Dergelijke problemen zijn in de meeste gevallen gelukkig op te lossen door een relatief kleine medisch ingreep, de zogenaamde ooglidcorrectie.
De meeste mensen die een ooglidcorrectie laten uitvoeren zijn ouder dan dertig jaar, maar ook jongere mensen besluiten in sommige gevallen tot een ooglidcorrectie. Als mensen bijvoorbeeld door een erfelijke belasting last hebben van overhangende oogleden, kunnen ze echt last hebben met bijvoorbeeld lezen en studeren. In dat geval is een ooglidcorrectie een bevrijdende ingreep te noemen. In die gevallen zal de zorgverzekering hoogstwaarschijnlijk de ingreep vergoeden omdat het dan een medisch noodzakelijk ingreep is, in plaats van esthetische chirurgie. Het is wel aan te raden dit altijd even na te vragen bij uw zorgverzekeraar, want dergelijke ingrepen zijn toch behoorlijk kostbaar. In principe kan bij iedereen een ooglidcorrectie worden uitgevoerd en er is op het gebied van ooglidcorrecties behoorlijk wat expertise in Nederland.

Ooglidcorrectie in de praktijk

Tijdens een ooglidcorrectie van de bovenste oogleden wordt door de plastisch chirurg overtollige huid en indien noodzakelijk, spier- en vetweefsel verwijderd via een snede in de natuurlijke oogplooi. Op een dergelijke manier kunnen bij de onderste oogleden wallen worden verwijderd waardoor men er weer wat jonger, frisser en minder vermoeid uit komt te zien. Een uitgebreid ooglidcorrectie van zowel de bovenste oogleden als de onderste oogleden, wordt ook wel een midface-lift genoemd.