Uit eten in Breda: Brabantse gezelligheid

Wilt u uit eten in Breda, dan kiest u voor Brabantse gezelligheid. De stad kent vele gezellige eetcafés, maar ook trendy restaurants. Een moderne stad in een historisch decor, zo wordt Breda dan ook wel genoemd. Jong en oud, het rijke Nassau-verleden en de huidige studentenpopulatie gaan er hand in hand. Lees hieronder meer over de gezelligste plekken in de stad en ontdek wat voor restaurants Breda heeft.

Met meer dan 170 duizend inwoners behoort Breda tot de top tien grootste steden van Nederland. Ook het aantal restaurants in Breda bewijst dat het een stad van omvang is. Je vindt er ruim 300 eetgelegenheden.

Franse restaurants in Breda

Kijken we naar de keukens van de restaurants in Breda, dan valt een aantal dingen op. Allereerst de verscheidenheid. Breda kent eetgelegenheden met nagenoeg alle denkbare keukens. Je vindt bijvoorbeeld menig pizzeria in Breda, maar ook Chinees en tapas restaurants. En net als in andere grote steden zijn restaurants met een Hollandse keuken rijkelijk vertegenwoordigd. Opvallender is dat er menig Frans restaurant in Breda te vinden is. Kijken we echter naar het karakter en de geschiedenis van de stad, dan is dit gegeven goed te verklaren. Inwoners van Brabant, en zeker Breda, genieten van het leven. De welbekende, van origine Franse, Bourgondische levensstijl spreekt vele Bredanaars dan ook aan.

Bourgondisch Breda

Toevallig of niet, sinds een aantal jaren wordt in Breda het culinaire evenement Bourgondisch Breda gehouden. Een meerdaags event waarbij tien top restaurants uit de omgeving Breda hun lekkerste gerechten presenteren. Verder is er een fine food fair en kan er natuurlijk naar hartenlust geproefd worden van het vele lekkers. Locatie van Bourgondisch Breda is de Grote Kerk, ook wel de Onze Lieve Vrouwekerk genoemd. Dit prachtige bouwwerk uit de vijftiende eeuw ligt middenin het stadshart van Breda. Aan de naastgelegen Grote Markt kun je heerlijk uit eten. Ook aan de Havermarkt, eveneens op steenworp afstand, vind je menig gezellig restaurant.

Met zijn gezellige pleinen, straatjes en steegjes is Breda een stad die, ook qua etablissementen, nimmer verveelt. In 2009 werd die veelzijdigheid en gastvrijheid beloond. Breda kreeg toen de titel ‘Beste binnenstad van Nederland’.

Een restaurant buiten Breda centrum

Ook buiten het centrum van Breda is genoeg te beleven op culinair gebied. Zo bevindt zich in de wijk Ginneken de Ginnekenmarkt. Hier is onder meer een Italiaans restaurant, visrestaurant en sushi restaurant te vinden. Over het algemeen is het publiek dat de Ginnekenmarkt bezoekt wat ouder dan in het horecagebied in het centrum. Een stukje verder buiten de stad is het enige sterrenrestaurant van Breda te vinden: restaurant Wolfslaar. Dit restaurant is gevestigd in een statig landhuis en maakt deel uit van het gelijknamige landgoed. In 2014 is het restaurant gekroond met 1 Michelinster. Meer restaurants in Breda vind je op Piatto.nl.