Uw auto importeren uit Duitsland

We zijn gek op Duitse auto’s. De golfjes zijn zeer populair en in een dikke bee-em-wee wordt gemiddelde zakenman maar al te graag gespot. Van oudsher zijn het kwalitatief prima wagens en ze zien er gewoon goed uit, dat is feit. Steeds meer Nederlanders zijn zelfs al zo ver gekregen om ze niet hier te kopen, maar net over de grens. Dit heeft vele voordelen en die kun je hieronder vinden.

Auto importeren uit Duitsland: De voordelen

  • De prijzen zijn lager in onze buurlanden, in Duitsland en ook in België betaal je minder voor een auto.
  • In het geval van Duitsland zijn er heel veel jonge auto’s die al weer van eigenaar worden gewisseld. Men rijdt een jaar in de auto en ruilt hem in voor een nieuwer exemplaar. Daarom zijn er heel veel jonge tweedehands auto’s van een hoge kwaliteit en met een lage kilometerstand om te importeren.
  • De Duitser onderhoudt zijn wagen gewoonweg beter
  • De auto’s worden bij onze buren beter uitgerust. Als men een auto koopt neemt men vaak de vele extra’s inclusief. Zo komen er veel luxere wagens op de occassionsmarkt.

Auto importeren uit Duitsland: De stappen

  • Het begint allemaal met het kiezen van je Duitse praalstuk. Dit kan op de vele sites met tweedehands auto’s. Het is ook handig om op de occassionsites te kijken van de fabrikanten zelf. Daar komt u nieuwere wagens tegen die nog niet als tweedehands te koop staan op de andere websites, en tegen zeer scherpe prijsjes.
  • Als u een auto op het oog heeft is het raadzaam om eerst een proefritje te gaan maken. Dit is in de meeste gevallen mogelijk.
  • Kiezen van de manier waarop geïmporteerd wordt. Dit kan grotendeels zelf, maar beter met de hulp van een erkend bedrijf die u verder helpt met het berekenen van de BPM en het vervangen van de kentekenplaten.

Het is niet voor niets dat steeds meer mensen de keuze maken om uit het buitenland te importeren. Het is tegenwoordig veilig en betrouwbaar te regelen, dus gemakkelijk besparen op uw Duitse auto? Importeren maar!