Vakantie in Portugal

De zomer komt eraan, het zonnetje begint heerlijk te schijnen en het wordt tijd om er eens heerlijk tussenuit te gaan! Even weg uit dit kikkerlandje, weg van je werk en dagelijkse omgeving en lekker genieten en ontspannen in een exotisch vakantieland; Portugal! De populairste vakantieland van de Nederlander is met stip Frankrijk. Hierna volgen Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Belgie, Italie, Turkije, Griekenland, Tsjechie en op plek 10 staat Amerika. Wat opvalt is dat de top 9 bestaat uit allemaal Europese landen en Portugal er niet tussen staat, zonde! Vaak wordt er gekozen voor Spanje terwijl Portugal ernaast ligt. Wat maakt Portugal zo leuk?

Steden

In Portugal zijn er verschillende bruisende steden waar je je ongetwijfeld zult vermaken, zoals Lissabon, Porto, Alfama en de studentenstad Coimbra. Ook kun je je terugtrekken in rustige pittoreske dorpjes.

Kunst en cultuur

Voor de echte cultuursnuivers is Portugal ook erg geschikt als vakantieland. Zo kun je bijvoorbeeld de barokroutes en het meesterwerk Claustro de Alcobaça bezoeken. Dit kunstwerk staat op de Werelderfgoedlijst. Ook kom je overal Azulejos en Manuelino-sierkunst tegen. Azulejos zijn versieringen in geglazuurde tegels. Ook zijn de Portugese cementtegels niet te missen. Via mozaiekjes.com kun je dat stukje Portugal in huis brengen.

Voor exposities, toneel, opera, en andere klassieke activiteiten kun je het best naar Lissabon of Porto gaan. Ook voor late nachten in het uitgaansleven kan ik je Lissabon en Porto aanraden. Voor een avondje in de Casino ben je in Monte Gordo en Vilamoura helemaal op je plaats.

Overnachten

Er is een ruim aanbod voor toeristen om te overnachten. Zo kun je kiezen voor een hotel maar ook voor een motel, bed and breakfast, een ‘estalagem’of een ‘agroturismo’, dat biedt een viersterren overnachting.

Kortom

Portugal is een uitstekende vakantiebestemming voor jong en oud! Portugal heeft van alles te bieden, zoals een lekkere strandvakantie, kunst en cultuur, uitgaansgelegenheden en lekker eten! Het is een gemiste kans als je nog nooit in Portugal bent geweest, dus ik zou zeggen boeken die ticket!