Een Moederdag cadeau voor de nieuwe moeder

Op een dag is het zover, je eerste kind wordt geboren en plotseling vorm je een nieuw gezin. Nu is Moederdag een uitstekende gelegenheid om dit heugelijke feit te vieren. Plan daarom een dag om niet te vergeten voor de nieuwe moeder! Een mooie bos bloemen zal ze natuurlijk ook altijd waarderen, maar hier nog wat extra ideeën voor een geslaagde Moederdag!

Een origineel Moederdag cadeau

Je eerste Moederdag staat natuurlijk helemaal in het teken van de pasgeborene. Daarom is het belangrijk dat een moederdag cadeau doet herinnerinen aan deze gebeurtenis.

Een foto collage

Verzamel de mooiste foto’s van de eerste maanden van je kind en maak hier een mooie collage van. In de winkel kun je prachtige fotocollage lijsten krijgen waar meerdere foto’s in passen.

Een herinneringendoos

Ook een leuk Moederdag Cadeau is om een geboorte herinneringsdoos samen te stellen met foto’s, een geboortekaart, een handafdrukje of voetafdrukje van je kind, een geboortecertificaat, etc.

Neem werk uit handen

Op Moederdag is het belangrijk dat moeder zo weinig mogelijk doet. Neem haar daarom zoveel mogelijk werk uit handen. Dat houdt dus in dat je voor haar kookt en zorgt dat ze geen vinger hoeft uit te steken in de huishouding.

Een ontspannen dag uit

Op Moederdag is het vaak lekker weer. Neem daarom je gezin een dagje uit in de natuur en organiseer halverwege bijvoorbeeld een picknick. Als je niet van wandelen houdt kun je natuurlijk ook de fiets pakken of een dagje gaan toeren met de auto.

Met zijn tweeën uit

Als afsluiting van de dag is het ook belangrijk dat je aandacht hebt voor elkaar. Zorg daarom ‘s avonds voor en oppas en ga gezellig uit met elkaar. Je kunt bijvoorbeeld een avondje naar een café en aandacht voor elkaar hebben. Dit is broodnodig want een kind vraagt veel aandacht waardoor je soms geen aandacht meer hebt voor elkaar.