Uw eigen boek uitgeven in 4 stappen

Heeft u er altijd van gedroomd om uw eigen boek uit te brengen maar is dat er nooit van gekomen? Tegenwoordig is het binnen vier stappen geregeld.

Meer dan een hobby

Ons land kent talloze schrijvers die het puur doen omdat ze het leuk vinden, de amateurs. Graag worden er korte verhaaltjes geschreven die dan weer gelezen worden door familie en vrienden, meestal geprint en gebundeld op simpel papier. Zou het dan niet veel leuker zijn om de werken eens echt als een professioneel boek uit te brengen? Het ziet er ten eerste zeer fraai uit en veel leuker om uit te lezen is het natuurlijk ook. Wie wil nu niet zijn eigen boeken in de boekenkast hebben staan?

In 4 stappen geregeld

Buitenkant: Als eerste vult u in wat u zoal op de omslag van het boek wilt hebben. Denk aan Titel, een kort verhaaltje over de schrijver voor op de achterkant en natuurlijk waar het boek in het kort over gaat.
Lay-out: De tweede stap heeft betrekking op de lay-out. Hier moet u denken aan het formaat van het boek, het aantal kleuren of zwart-wit pagina’s, het soort papier, de oplage, foto’s voor op de omslag etc.
Inhoud: De derde stap is misschien wel de belangrijkste: de inhoud. Dat is waar het uiteindelijk om gaat en wat gelezen moet worden. De tekst is eenvoudig te uploaden en je kunt ervoor kiezen om de tekst te laten controleren op spelfouten en de opmaak laten verzorgen door middel van bestaande templates.
Gegevens: Als laatste stap voert u de persoonlijke gegevens en adresgegevens in om de bestelling goed af te ronden. U krijgt dan vanzelf bericht wanneer u de bestelling kunt verwachten.

Zoals u ziet is het allemaal niet zo moeilijk als gedacht om een eigen boek uit te brengen. Dus als u graag schrijft en nu wel eens een echt exemplaar op wilt brengen, ga het gerust eens proberen en lees binnenkort uit uw eigen boek!