MacBook Pro kopen? De voor- en nadelen

Als je een expert of professional bent, dan hoeven we je waarschijnlijk niet meer te overtuigen dat de MacBook Pro een geweldige machine is. Een MacBook Pro kopen doe je echter niet zomaar, wanneer je geen geld als water hebt, want je wil natuurlijk zoveel mogelijk over het product te weten komen voordat je er een hoop geld gaat investeren. Waar de MacBook Pro lijn eigenlijk altijd stond voor professionals en andere grafische ontwerpers, zijn er meer voordelen die de Retina MacBook Pro heeft ten opzichte van de dunnere MacBook Air. Laten we daarom de voor- en nadelen van de nieuwe MacBook Pro Retina modellen is opsommen.

Voordelen van de MacBook Pro Retina

  • Accuduur: Het werken op een MacBook Pro zonder de adapter te hoeven gebruiken is geen enkel probleem. Volgens Apple moet de accu het zonder problemen een gehele werkdag kunnen volhouden, zonder dat je ook maar 1 keer de adapter hoeft te gebruiken.
  • Prestaties: De Retina MacBook Pro’s zijn krachtige machines met supersnel geheugen. De quad-core Intel Core i7 zorgt ervoor dat alles ongelooflijk snel draait, zonder vertragingen over irritante strandballen die aangeven dat het systeem vast is geslagen. Dankzij de aanwezig SSD (flashopslag) reageert de MacBook Pro enorm snel op commando’s. Daarnaast heb je geen last van het geluid van de ventilator bij het openen van meerdere tabs of het bekijken van een video op YouTube.
  • Formaat: De Retina MacBook Pro modellen zijn bijna 30% dunner in vergelijking met het traditionele ontwerp. Ondanks het kleinere formaat is Apple er ook nog eens in geslaagd om de modellen met betere hardware uit te rusten. De dunnere behuizing zorgt ervoor dat de laptops, ondanks de krachtige hardware, nog steeds eenvoudig zijn mee te nemen door het lage gewicht en de dunne behuizing.
  • HDMI: Aan de zijkant van de Retina MacBook Pro vinden we een HDMI poort, waardoor het de eerste laptop is van Apple met ondersteuning voor deze standaard. Hierdoor is het kinderlijk eenvoudig om je MacBook Pro te verbinden met je monitor.
  • Retina-scherm: Het is het scherm waar iedereen over praat en dat heeft een goede reden, want het scherm ziet er simpelweg prachtig uit. Alles is beter af te lezen, is veel scherper en gedetailleerder. Het is indrukwekkend om te zien dat Apple 5 miljoen pixels in een 15,4-inch heeft weten te verwerken. De resolutie is bijvoorbeeld hoger dan je HDTV en dat alles op een veel kleiner formaat.

Nadelen van de MacBook Pro Retina

  • Thunderbolt: Apple introduceerde Thunderbolt in februari 2011, maar sindsdien heeft het nog niet echt aan populariteit gewonnen. Wij zouden liever hebben gezien dat Apple had gekozen om een USB 3.0 poort toe te voegen in plaats van 2 Thunderbolt poorten.
  • Oplader: Voor de MacBook Pro Retina introduceerde Apple de nieuwe MagSafe 2 oplader. Deze vernieuwde oplader heeft een aluminium poort, echter ondersteunt deze niet de opladers van de vorige modellen, een nadeel als je bijvoorbeeld even de oplader wilt gebruiken van je collega.

Op zoek naar een MacBook Pro aanbieding? Kijk snel verder voor de laagste prijzen en beste webwinkels.