Welke contactlens moet ik kiezen?

Diverse soorten lenzen
Er zijn diverse soorten lezen waar je voor kunt kiezen als je voor lenzen gaat. De meeste mensen kiezen voor financiële redenen voor de maandlens. Deze is goedkoper dan wanneer je voor daglenzen kiest. Op maandbasis kan het enkele tientallen euro’s schelen. Wanneer je vaak lenzen draagt en niet te veel geld wilt verliezen, kun je het best voor maandlenzen kiezen. Daarnaast maakt men ook een onderscheid tussen harde lenzen en zachte lenzen.

Daglenzen
Met daglenzen heeft u geen omkijken naar onderhoud. Vlot en makkelijk dus, passend bij uw flexibele levensstijl. Daglenzen zijn daarnaast heel gezond voor uw ogen. Doordat ze elke dag vervangen worden, zijn ze altijd schoon en helder.  Daardoor blijven uw ogen heerlijk uitgerust en kunt u elke dag weer helder zien.

Harde lenzen
De eerste lenzen die op de markt zijn gebracht waren de harde lenzen. De harde lens is gemaakt van hard materiaal, maar is tegenwoordig wel zuurstof doorlatend. Dit in tegenstelling tot de vroegere exemplaren. Het voordeel van een harde lens is dat deze langer meegaat dan een zachte lens. Daarnaast heb je met een harde lens veel minder last van infecties en ontstekingen dan een zachte lens. De harde lens heeft ook een aantal nadelen ten opzichte van de zachte lens. Zo zullen je ogen langer moeten wennen aan een harde lens en is het moeilijker om de lens in- en uit te nemen. Doordat de harde lens van dikker materiaal is gemaakt valt deze sneller uit je oog. Zeker ten opzichte van de zachte lens.

Zachte lenzen
Zoals alle soorten lenzen heeft de zachte lens ook nadelen. Een zachte lens is gemaakt van waterbeherend materiaal, wat je oog gevoelig kan maken voor infecties en ontstekingen. Daarnaast gaat een zachte lens veel korter mee dan een harde lens, waardoor je veel meer geld kwijt zult zijn.