Apple Top 100: Runtastic Road

Een Top 100 van meest gedownloade of populaire applicaties? Apple stelt deze lijst zelf samen. Voor zowel de gratis als de betaalde applicaties is er een lijst te vinden. Het gaat om de applicaties die in de App Store verkrijgbaar zijn. Graag bespreken wij regelmatig verschillende applicaties die in de Top 100 te vinden zijn, zodat je steeds meer weet over allerlei applicaties. Deze keer met: Runtastic Road.

Vorige week kon je al lezen over de officiële game over de Tour de France. Deze week bespreken we graag een leuke, zeer populaire game in de Apple Top 100. Runtastic Road. Alles wat je nodig hebt wanneer je gaat fietsen en wat je wilt meten is handig met deze applicatie. Je duikt erin waardoor jouw eigen prestaties tijdens het fietsen ook verbeterd kunnen worden en waardoor jij je daar ook op kunt focussen, op het fietsen, terwijl de applicatie de rest doet.

Momenteel staat Runtastic Road bovenaan in de Apple Top 100 als het gaat om de gratis applicaties. En waarom? Runtastic Road is namelijk één van de beste applicaties als je jouw fietsprestaties zou willen meten. Maar waarom staat zo’n goede applicatie dan in de lijst van gratis apps, de Top 100? Dat kunnen we zeker uitleggen. Normaal betaal je voor Runtastic Road 4,49 euro en we kunnen je verzekeren: dat is echt de moeite waard.

Tijdelijk gratis
Maar we besteden ook weer niet voor niets aandacht aan deze applicatie, waardoor momenteel Runtastic Road tijdelijk gratis verkrijgbaar is. Downloaden die handel – zodat wij je er meer over kunnen vertellen waarom het zo fijn is om Runtastic Road te gebruiken. We zijn trouwens niet de enige die dat vinden. De gemiddelde beoordeling is 4,5 sterren. Wereldwijd is de applicatie populair, daarbij dus gebruiksvriendelijk en daarom weer hoge beoordelingen en zijn mensen uitermate tevreden.

Runtastic Road wordt één van de beste applicaties genoemd op dit gebied. Maar waarom eigenlijk? Ook dat vertellen we je graag. De applicatie meet de afstand die je fietst, ook de tijd waarin je de afstand fietst, hoe hard je fietst – de snelheid dus, maar ook de hoogteverschillen als je een heuvelachtig gebied passeert.

Meer handigheden
Daarnaast kom je ook nog per kilometer de tijd te weten hoe hard je op dat moment fietste en alsof het nog niet genoeg is, ook nog eens de calorieën die je hebt verbrand. We waren bijna nog iets vergeten: realtime kaarten, gesproken instructies en het lokale weer, zodat je precies weet waar je niet en waar je wel moet fietsen. Gelukkig bewaart Runtastic Road ook nog eens alles, zodat je alles terug kunt zien en ook gewoon nog even kunt pauzeren, want als je stil gaat staan, pauzeert Runtastic Road automatisch. Fantastisch.