Winkelen met dikke kuiten

Er wordt vaak gedacht dat een de gemiddelde maat in Nederland een maatje 38 is, maar dit is absoluut niet waar. De gemiddelde maat van de Nederlandse vrouw is maatje 42. Dus heb jij geen maatje 38 dan hoef jij je hier zeker niet voor te schamen. Mode voor vrouwen met grotere maten is tegenwoordig volop verkrijgbaar en doet ook volop mee aan de laatste trends. Denk bijvoorbeeld aan de Ibiza-look, dit zie je meer dan genoeg nu overal terugkomen.

Complete outfits

Een outfit is pas af wanneer je er de juiste schoenen bij hebt, in de zomer zullen dit voornamelijk slippers en sandalen zijn terwijl je in de winter sneller kiest voor een paar mooie boots. Helaas blijkt laarzen kopen, wanneer je wat steviger bent, nog niet zo simpel. Vaak is het zo dat wanneer je een maatje meer hebt, jouw kuiten ook iets groter zijn qua omvang. Gelukkig is hier tegenwoordig een oplossing voor! Laarzen met brede schacht. Deze laarzen zijn net zo mooi, kwaliteitsvol en stijlvol als standaard laarzen alleen hebben zij een bredere schacht.

Hoe meet je jouw schachtwijdte op?

Om de juiste schachtwijdte te meten is het als eerste belangrijk dat je dit niet vroeg in de ochtend doet, ’s ochtends zijn jouw kuiten namelijk altijd slanker dan na een dag lopen of werken. Je kunt je kuiten makkelijk zelf met een meetlint opmeten, ga zitten op een stoel (benen moeten in 90 graden staan) en sluit het meetlint om de kuiten. Het meetlint moet op het breedste punt van de kuiten gebruikt worden en moet aansluiten, maar mag zeker niet knellen. Het aantal centimeters wat jij nu ziet, is jouw kuitomtrek. Met altijd beide kuiten op, het kan namelijk zijn dat de ene kuit dikke is dan de andere.

Laarzen met brede schacht kopen

Wanneer je laarzen wil kopen is het belangrijk dat je de omtrek van je dikste kuit gebruikt voor de juiste maat. Zeker wanneer je online gaat winkelen is dit belangrijk aangezien je niet op voorhand kunt passen. Veel merken hanteren een eigen maattabel, bij bijvoorbeeld Bagoes.nl kun je een overzichtelijke maattabel vinden die exact per merk en schoenmaat aangeeft welke maat jij nodig hebt.