Apple iTunes

Hoeveel versies er precies zijn uitgebracht, ook dat weten wij niet meer. Maar de muziekdienst van Apple – iTunes – kent al een hoop voorgangers als het om verschillende versies gaat. Nu heeft Apple weer een nieuwe versie uitgebracht: iTunes 11.3.

Voor de meesten is iTunes waarschijnlijk wel bekend. Een programma, een dienst waarbij je als gebruiker muziek kunt beluisteren, films kunt bekijken, maar ook tv-series. Vroeger was iTunes bij de landing revolutionair. Nu lijkt het voor iTunes en dus zeker voor Apple steeds moeilijker te worden om de concurrentie van YouTube en Spotify tegen te gaan. Of een nieuwe versie van iTunes daar verandering in gaat brengen, dat is natuurlijk de vraag.

Meer dan luisteren en kijken
De boodschap van Apple de afgelopen tijd is duidelijk: wij zijn meer dan alleen een streaming dienst, zoals een willekeurig te benoemen concurrent. Naast het beluisteren van muziek en het bekijken van tv-series en films heeft iTunes meer in huis. Je kunt in de internetmuziekwinkel, iTunes, ook muziek en films, tv-series aanschaffen en dus kopen. Het programma kan cd’s branden en het kan worden gebruikt als basis om je muziek te luisteren via jouw iPhone, iPad of iPod.

Het is dus ook wel duidelijk dat iTunes meer in huis heeft. Momenteel is iTunes van Apple beschikbaar voor Apple-producten natuurlijk, maar ook handig: voor Windows XP, latere Windows-versies en uiteraard OS X. Nu ben je vast en zeker benieuwd wat de nieuwe versie 11.3 van iTunes je verder nog gaat brengen dan dat je al wist van het muziek – en filmprogramma. Dat vertellen we je graag uiteraard.

iTunes Extra

Je kunt het een letterlijk onderdeel noemen van iTunes: Extra. Deze dienst ondersteunt eigenlijk andere diensten binnen iTunes waardoor en waarmee je meer kunt dan mogelijk is. Voor filmmakers, maar ook voor het gebruiken van muziek. In dit geval is er een extra toegevoegd als ondersteuning voor filmmakers binnen iTunes Extra.

Het gaat om een speciale dienst waarmee je als filmmaker extra content kunt toevoegen. Waaraan zul je denken. Bijvoorbeeld extra content toevoegen aan je video’s, zoals het maken van beelden achter de schermen. Dit is handiger te monteren en daarbij ook weer te uploaden via iTunes Extra.

Nieuwe ondersteuning

Dat maakt de nieuwe versie van iTunes, versie 11.3 weer net wat specialer dan de eerdere versies. Je kunt de extra versie, de nieuwe versie van iTunes dus gewoon downloaden, zodat jij ook gebruik kunt maken van de extra diensten, de ondersteuningen van iTunes Extra. Zo ben je altijd bij met het downloaden van de nieuwste versie van iTunes van Apple.