De verschillende voordelen van design meubelen

Design meubelen hebben veel vooroordelen. Zo worden ze vaak vergeleken met andere meubelen maar is dit wel juist? Is het niet beter om design meubelen als een aparte groep te zien? Design meubelen bieden namelijk ook veel voordelen. Die andere meubelen niet hebben.

Het verschil tussen design meubelen en overige meubelen

Design meubelen hebben te leiden onder het Ikeaeffect. Een goed voorbeeld is een stoel van de Ikea dat je voor 10 euro kan kopen. Daar tegenover staat een design stoel van een ontwerper, die niet alleen bewerkelijk is, maar ook uniek. Dat de Ikea stoel 10 euro kost, heeft grotendeels te maken met de grondstoffen, de massaproductie en de Ikea. De producent van de stoel is vaak gevestigd in China, waar de grondstoffen en de massaproductie goedkoop zijn. Daarnaast kan Ikea er voor zorgen dat ze in containers naar Nederland komen, wat de productiekosten per stoel laag maakt. Dit geldt ook voor het magazijn en verpakkingskosten want in principe geldt hiervoor meer producten zijn minder kosten.
De design meubelen die hiermee vergeleken worden zijn het tegenovergestelde van de bovengenoemde eigenschappen. Ze worden op maat gemaakt en bieden meerdere voordelen. Daarnaast worden ze per stuk gemaakt. Ook is de productie vaak in hetzelfde land, of in ieder geval Europa of de VS. Ook zijn de eventuele transportkosten dan per stuk.
Hierdoor is de prijs van een design meubelen in principe niet te vergelijken met de prijs van de Ikea meubelstukken.

De verdere voordelen van design meubelen

Design meubelen kunnen het verschil maken in het huis. De meubels geven namelijk een unieke smaak aan. Maar in eerste instantie moeten ze natuurlijk in een behoefte worden voorzien want daarvoor worden ze gemaakt. Ze moeten handig zijn in gebruik, mooi en als het ook nog kan innovatief.
Een innovatief design meubel is namelijk een dubbel pluspunt. De meubels worden namelijk op elkaar afgestemd en de wensen zijn samen te stellen door de klant. Daarnaast is het mogelijk om de design meubelen een dubbele functie te geven, zoals een multifunctioneel meubel. De woningen zijn daarbij vaak klein en door meerdere functies aan het meubel te geven kan er ruimte bespaart worden. Hierdoor kan zelfs in een klein appartement voldoende ruimte gecreëerd worden waardoor je optimaal thuis kan komen en kunt relaxen.