Vreemde beroepen

Misschien heb je dat ook wel eens- je vraagt iemand wat ze doen, wat hun werk is, en je krijgt een antwoord dat je eigenlijk helemaal niet thuis kan brengen. Verf-droog bewaker? Meubeltester? Er zijn heel wat vreemde beroepen op te noemen. In dit artikel een aantal beroepen die niet alledaags zijn, maar voor de mensen die ze uitoefenen natuurlijk wel!

1. Meubeltester

Die bank van de Ikea waar jij zo lekker op zit, wist je dat die gecheckt is op alle mogelijke manieren? Afgezien van de kwaliteit van het materiaal en de constructie, is er ook een uitvoerige test geweest naar uh… ja, of het wel comfortabel zit! Op zo’n bank kun je natuurlijk urenlang in allerlei posities zitten en liggen, maar ook dat moet wel ‘goed’ gaan. Vandaar, het beroep ‘Meubeltester’- iemand die op banken en stoelen gaat zitten om te testen of deze inderdaad wel zo lekker zijn. Lijkt mij een prettige baan!

2. Verf-droog bewaker

Verf droog staren, dat klinkt als iets dat je doet als je je echt heel erg verveeld. Toch is het een heus beroep. Niet dat ze daadwerkelijk iets hebben geschilderd dat bewaakt moet worden, maar verffabrikanten willen er natuurlijk wel zeker van zijn dat hun product goed opdroogt. Enfin, vandaar dit beroep; verf-droog bewaker, iemand die dus bijhoudt hoe goed de verf opdroogt.

3. Dobbelsteen Kwaliteit Checker

Monopoly, Craps of Blackjack spelen, wat je dan ook doet aan spelletje, er zijn veel onderdelen die er voor nodig zijn om het mogelijk te maken. Zo ook de dobbelsteen dus. Maar een dobbelsteen is heel gevoelig- een kleine evenwichtsfout en de uitkomst zal beïnvloed worden door de afwijking. Vandaar, het volgende vreemde beroep- dobbelsteen-kwaliteits-checker. Dat is beter dan het beroep dat ze in de middeleeuwen hadden- dobbelsteen-slikker (zoek dat maar eens op…).

4. Metro proper

In landen zoals Japan hebben ze te kampen met te volle treinen en metro’s. De oplossing? Gewoon, aanduwen! Het beroep ‘metro-propper’ is daarom in het leven geroepen.