Apple iWatch horloge 2015 in de winkels

Vraag jij je ook wel eens af waarom je niet een echte horloge-fanaat bent? Waarom je gewoon niet altijd een horloge draagt of misschien er helemaal geen hebt. Het kan natuurlijk ook zijn dat je dat wel gewoon bent. Voor beide groepen is er nu goed nieuws. Apple komt met iets nieuws, iets revolutionairs waar je misschien al veel van wist: Apple Watch ( voorheen de iWatch)

Apple gaat een horloge lanceren en dat wordt vast en zeker revolutionair. Maar dat horloge, dat wisten we natuurlijk al. Het gaat om iets belangrijkers: wanneer is dat horloge verkrijgbaar? 9to5Mac heeft van vertrouwde bronnen vernomen dat de productie van de Apple Watch pas start in november. Dat betekent dat het horloge waarschijnlijk pas in 2015 in de winkels ligt – of bij een heel snelle productie en start in december.

Productie november
Dat is dus nog even afwachten. We weten nu in ieder geval dat de Apple Watch in november 2014 geproduceerd gaat worden. Maar of Apple dus direct voldoende exemplaren kan produceren om in hetzelfde jaar nog het horloge te lanceren – dat blijft natuurlijk de vraag. Zoals de bronnen hebben vermeld krijgt de Watch waarschijnlijk een flexibel AMOLED-scherm met saffierglas.

Goedkoop zal het Apple horloge dus ook niet worden. Tenminste, daar gaan we vanuit als we de specificaties horen van het nieuwe product. Het blijft altijd speculeren, omdat Apple zelf nog niets officieel naar buiten heeft gebracht over de Watch. Maar de bronnen hebben het vaker bij het rechte eind gehad, waardoor het lijkt alsof alle Apple-fans het direct geloven. Die Apple iWatch gaat er komen en die gaat dan ook nog eens in productie in november 2014.

Nieuwe chip
Extra leuke feitjes over de nieuwe AppleWatch: het horloge zal geheel waterdicht zijn en er zal een nieuwe chip ontstaan – een geheel nieuwe chip die nog niet eerder was geproduceerd. Wat gaat er gebeuren met die chip of wat kun je eigenlijk met zo’n chip? Er komen heel veel sensoren in die chip, zo kan de Watch heel veel dan alleen maar het zijn van een horloge.

Zoals informatie verzamelen, maar ook informatie over de gebruiker, bijvoorbeeld het meten van de beweging en de gezondheid. Het lijkt erop alsof Apple ook een aantal elementen vanuit Google Glass wil overnemen in de Apple Watch, maar of dat echt zo is, dat is natuurlijk de vraag. Daarvoor moeten we de productie feiten afwachten of wanneer Apple zelf echt zal gaan zeggen dat het zo is.