Apple Watch als ideale aanvulling op je iPhone

Apple zal begin 2015 de Apple Watch lanceren, de nieuwe wearable van het bedrijf die de ideale aanvulling op je iPhone vormt. Het is een totaal nieuw apparaat dat niet te vergelijken valt met een iPhone, iPad, MacBook of iMac, maar aan de andere kant toch heel vertrouwd aan zal voelen. Apple is opnieuw bij het begin begonnen, om een apparaat te ontwikkelen dat onmiskenbaar Apple is, maar aan de andere kant een totaal nieuwe weg inslaat.

Digitale kroon op de Apple Watch en tikken of drukken

Wellicht het beste voorbeeld van innovatie in de Apple Watch is de digitale kroon, die het heel eenvoudig maakt om het scherm te bedienen. Het kleinere scherm raakt gemakkelijk gevuld met je vinger, waardoor het touchscreen in lang niet alle gevallen ideaal is. Apple combineert de handige bediening van een mechanisch horloge, met de kracht en mogelijkheden van een Smartwatch. De Crown maakt het mogelijk te scrollen of zoomen, afhankelijk van de app die je gebruikt op de Apple Watch.

Bovendien is het scherm slimmer dan een regulier touchscreen, je kunt erop tikken of drukken. De mate van druk bepaalt welke functies je kunt gebruiken of welke opties er op het scherm verschijnen. Op die manier heeft Apple de Apple Watch heel stijlvol vorm kunnen geven, zonder aan de andere kant in te leveren aan functionaliteit of mogelijkheden.

Vernieuwd en vertrouwd met Retina Display

De Apple Watch ( voorheen Apple iWatch ) is een volledig vernieuwd product, met een eigen versie van iOS en een design dat we niet eerder zagen. Toch voelt alles meteen vertrouwd, bijvoorbeeld dankzij het zoomen en pannen zoals we dat kennen van de iPhone en iPad, of vanwege de prachtige apps die er voor het apparaat beschikbaar zullen zijn. De informatie en voorzieningen zijn slim weggewerkt in de Apple Watch, waardoor de wearable van Apple direct vertrouwd voelt, zonder dat we er ooit eerder gebruik van maakten.

Uiteraard beschikt de Apple Watch over een prachtig Retina Display, wat betekent dat zowel de tijd als andere apps haarscherp worden weergegeven. De talloze klokken en designs van de materialen maken het mogelijk de Apple Watch volledig naar je eigen stijl vorm te geven, zodat je iedere dag een stijlvol horloge om hebt, dat zowel een fitnesspartner, een klok als een berichtencentrum en een mogelijkheid tot bellen vormt.