Ballonvaart Antwerpen

Ballonvaart

In België waren de eerste luchtballonnen te zien aan het eind van de achttiende eeuw. Het was een hele uitvinding om warme lucht gevangen te houden met tafelzijde en papier waardoor een ballon gevormd werd die kan opstijgen en meevliegen met de luchtstromen. Vroege werd dit dus gedaan zoals met een ballonvaart in Antwerpen. Het was een absoluut baanbrekende uitvinding want in de loop van de 19e eeuw werden de ballonnen steeds verbeterd en nam de interesse zienderogen toe. Naast lucratieve doeleinden worden er jaarlijks ook wedstrijden gehouden met de langste en hoogste ballonvluchten.

Ballonvaart Antwerpen

Vandaag de dag werken de luchtballonnen op gas en de manden zijn geschikt om tot wel 19 personen mee te nemen. Er zijn inmiddels meerdere ballonvaart bedrijven in Antwerpen waarmee je in contact kan komen en een vlucht kan boeken. Vooral de Ballonvaarten boven Antwerpen stad zijn gekend omdat iedereen bijvoorbeeld Antwerpen van bovenaf wil bewonderen om er schitterende foto’s te maken. De kosten worden natuurlijk gereduceerd als je een luchtballon in Antwerpen kan vinden en niet eerst een lange heen- en terugrit voor de boeg hebt naar de andere uithoeken van België.

Heel wat mensen kopen een kadobon bij bedrijven in Antwerpen en schenken die luchtballonvaart dan aan familie of vrienden ter gelegenheid van een huwelijk, jubileum, verjaardag of bij het begin van een pensioen. Ook zakelijk is het interessant van klanten mee te nemen op een vlucht. Natuurlijk kan je ook zelf deelnemen en sommige bedrijven bieden speciaal privéballonvaarten aan om zo optimaal te kunnen genieten van de prachtige uitzichten die er zijn in Antwerpen. Het ballonseizoen loopt voornamelijk van juli tot en met september. Dan zijn er vaak rustige dagen waarop er gevlogen kan worden. Het weer is aangenaam warm en er is veel daglicht. Meestal wordt er in de avonduren gevlogen vanwege de stabiliteit van de atmosfeer. Toch is een ochtendvlucht inclusief ontbijt zeker het proberen waard. Hoe je het ook bekijkt, met een ballonvaart prijs je je gelukkig en het is een belevenis die je nooit meer vergeet. Kortom, voeg zeker een ballonvaart bij je lijstje van cadeautips want uiteindelijk zijn de kosten niet hoog voor een unieke ervaring. Na de geslaagde landing is er natuurlijk nog champagne en krijgt iedereen een brevet!