Boeken kopen anno 2015

Het is tegenwoordig een van de meest verkochte online producten, boeken.
Vroeger ging men naar de boekenhandel en als een boek niet voorradig was, bestelde deze een boek.
Na dagen, soms weken wachten, was het gewenste boek er pas.
Mensen met een kleine beurs gingen naar de bibliotheek, waar men ook niet altijd alles had.
Ook daar was het vaak bestellen en dan weken wachten tot een ander lid het gewenste boek had teruggebracht naar de bibliotheek.

Boeken bestellen en gelijk lezen

Vandaag de dag is het simpeler dan ooit. Je bestelt een boek, nadat je het online aanbod hebt vergeleken. Natuurlijk bestel je bij de goedkoopste webwinkel, die binnen zo snel mogelijk kan leveren. Meestal duurt het niet langer dan 24 uur voordat het gewenst boek in huis is.
Naar de boekenhandel gaan doen mensen vandaag de dag eigenlijk nog maar met een onzinnige redenen, ze hebben medelijden met de boekenhandelaar of krijgen een nostalgisch ‘voor 2000’ gevoel.
Het is nogal onzinnig om helemaal naar een boekenhandel te gaan als je hetzelfde boek thuis is de brievenbus kan hebben.

Bestellers online kopen
Het is erg handig om bestellers online te kopen. In de winkel zijn deze soms al uitverkocht omdat een boekenhandel er maar enkele inkoopt. Wie een boek online koopt, weet dat hij of zij het boek snel binnen heeft. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een boek te reserveren. Op de dag dat het boek uitkomt, krijg je het boek dan binnen.
Dan Brown’s Inferno, was bijvoorbeeld op de dag van uitgave direct uitverkocht bij de meeste gewone boekenhandels. Online kon men het boek nog gewoon bestellen.

Niet morgen maar vandaag!

Boeken zijn eigenlijk helemaal aan het verdwijnen. Het zal nog een behoorlijke tijd duren maar uiteindelijk zullen er steeds minder papieren boeken uitkomen.
Veel mensen vinden het immers prettig om met een tablet of Kindle te lezen.
Je ziet een leuk boek, koopt het voor enkele euro’s en enkele minuten later kan je beginnen met lezen. Elektronische boeken, e-books dus, zijn de laatste jaren bezig met een enorme opmars. De aankoopprijs is een stuk lager, je hebt geen boekenkast nodig en als men een boek wilt hebben, kan het boek binnen 5 minuten worden bemachtigd. Een nadeel, sommige mensen vinden het prettig om een ouderwets boek in handen te hebben.
Voorlopig is daar helaas nog geen oplossing voor gevonden.