Geboortebedankjes maken

Geboortebedankjes maken

De geboorte van een kindje is altijd een bijzondere gebeurtenis en vaak niet alleen voor de nieuwe ouders maar natuurlijk óók voor eventuele broertjes en zusjes, grootouders en alle andere familie en vrienden.

Meestal, als de bevalling achter de rug is, verspreid je het blijde nieuws door middel van geboortekaartjes en na een paar dagen, als moeder en kind weer een beetje bijgekomen zijn, komt iedereen het nieuwe wondertje bekijken.

Omdat mensen vaak wat meenemen als ze op kraambezoek komen en het nieuwe gezin bijstaan in de dagen rond de geboorte is het leuk om al je naasten te bedanken door middel van een geboortebedankje te maken. Geboortebedankjes zijn er in vele soorten en maten.

Denk bijvoorbeeld aan een mooi versierde schaal met snoepgoed verpakt in de kleur blauw of roze afhankelijk van het geslacht van het kindje of een geboortebedankje maken in de vorm van een babyflesje gevuld met snoep en voorzien van een kaartje met de naam van de nieuwe baby.

Je kunt er ook voor kiezen om sleutelhangers weg te geven als geboortebedankje of beeldjes in de vorm van kinderwagens of schoentjes. Het is voor ieder persoonlijk wat je leuk vindt om te geven maar het is vaak wel handig als je vóór de geboorte nadenkt over aantal en het budget wat je te besteden hebt.

Het allermooiste is het als je de geboortebedankjes al hebt gemaakt voor de bevalling aangezien er misschien door alle drukte en het slaaptekort van de eerste dagen je niet in de gelegenheid bent om de geboortebedankjes te bestellen of zelf in orde te maken. De komst van je kleintje kun je niet zomaar voorbij laten gaan en dit is een unieke manier om iedereen mee te laten delen in je vreugde en ze op jouw persoonlijke manier te bedanken.