Groene thee: 3 feiten over afvallen

Dat groene thee gezond is en geschikt is om mee af te vallen is door diverse wetenschappelijke studies al aangetoond. Ook wanneer je bent afgevallen en je jouw streefgewicht wil behouden is deze thee aan te raden.

Groene thee stimuleert het metabolisme

Diverse studies zijn gedaan naar het effect van groene thee op het metabolisme. Hieruit kwamen de volgende interessant feiten naar voren. Allereerst stimuleert het thermogenese. Dat is een chique woord dat simpelweg betekent: de snelheid waarmee je calorieën verbrand. Ofwel: groene thee zorgt ervoor dat je per dag meer calorieën gaat verbranden. Het prettige hieraan is dat je niet alleen meer verbrand zonder er iets voor te doen, maar je er fysiek ook geen last van hebt. Sommige middelen stimuleren de spijsvertering, maar geven je een opgefokt of opgejaagd gevoel. Dat is hierbij niet het geval.

Groene thee zorgt ervoor dat je meer vet verliest

Een Japanse studie uit 2005 naar het effect van groene thee op vetverbranding gaf een interessant resultaat. Een groep mannen ging op dieet. Alle begin statistieken waren identiek (BMI, heupomtrek, gewicht). De ene groep had een regulier dieet, de andere groep dronk veel groene thee. Na een periode van 3 maanden werden de test groepen weer gemeten en gewogen. De groep op het reguliere dieet was 1,5 kilo afgevallen. Daar tegenover stond de groep met groene thee die gemiddeld 2,7 kilo was afgevallen. Dit betekent dus dat je met groene thee tot bijna 100% extra gewicht verliest.

Cholesterol verlaging

Naast afvallen heeft groene thee ook een positief effect op het cholesterol gehalte. In de testgroep met groene thee was het LDL (lees: slechte cholesterol) gedaald. Voor personen die willen afvallen en daarnaast last hebben van een te hoog cholesterol kan groene thee dus een waardevolle toevoeging zijn aan het dieet.

Groene thee extracten

Vanwege de positieve effecten op de gezondheid is groene thee in diverse dieetproducten verwerkt. Een voorbeeld hiervan is de Green Tea Slim Patch. Alles over dit product en over afvallen lees je op Lijnwijzer.