Hardlopen was nog nooit zo leuk

Hardlopen is een bezigheid die duizenden mensen dagelijks doen voor hun plezier of natuurlijk met een reden zoals bijvoorbeeld afvallen. Vroeger was het zo dat je je gelopen tijd moest bijhouden met je horloge of stopwatch. De afstand die je gelopen had was vroeger ook meer een schatting dan exact gemeten. Gelukkig is tegenwoordig alles anders en wordt het steeds simpeler om dit soort dingen bij te houden. Iedereen die in het bezit is van een smartphone kan speciale apps downloaden die verschillende dingen voor je bijhouden tijdens je dagelijkse run. Sommige apps houden niet alleen de afstanden en looptijden bij, maar bijvoorbeeld ook je verbrande calorieën. Op de website van Hardloop App kun je rustig lezen welke app het beste bij jou past en houden ze je op de hoogte omtrent alle nieuwe gadgets.

Waarom hardlopen

Er zijn tal van redenen te bedenken om te gaan hardlopen. Het is niet alleen gezond, maar het kweekt ook energie. Dagelijks een rondje rennen is goed voor je bloedsomloop en stimuleert o.a. je geest. In het begin is het voor iedereen lastig om te beginnen, maar na een aantal rondjes zul je snel merken dat je er plezier in krijgt en je je veel opgewekter zal gaan voelen. Een app in combinatie met een “personal coach” is daarom ook aan te raden om te gebruiken bij je eerste hardloop sessies. Hij zal er voor zorgen dat je de eerste weken blijft volhouden en laat je niet zomaar opgeven.

Soorten apps

Er zijn verschillende soorten apps op de markt te krijgen. Van heel simpel en goedkoop tot heel uitgebreid met een redelijk prijskaartje. De meeste hardlopers kiezen voor een app die een “personal coach” bevat en die je tijdens het lopen blijft motiveren. De mensen van Hardloop App gaan hier uitgebreid op in en staan open voor alle vragen die met hardlopen te maken hebben.