Herfst in Amersfoort

Het is herfst in Amersfoort! En net als ieder seizoen heeft ook de herfst de stad en haar bezoekers veel te bieden. Kijk je even mee?

De vele loofbomen in de stad kleuren Amersfoort van rood tot geel en in alle tussenliggende tinten. In de etalages vind je de nieuwste modecollecties en spullen waarmee je je eigen huis weer winterklaar kunt maken. Gelukkig is het nog lang geen tijd voor de winter. De herfst heeft zo z’n eigen charmes.

Fietsen en wandelen in herfsttinten

Zo kun je in Amersfoort in de herfst heel goed een fietstocht of een wandeltocht maken. Via het VVV-kantoor zijn verschillende leuke routes in en om de stad verkrijgbaar.

Bokbier

Maar er is veel meer te doen in de stad. Zo zijn er nog allerlei evenementen waar je naartoe kunt, zoals het Amersfoorts Bokbier Festival op zaterdag 11 en zondag 12 oktober. Tientallen brouwers uit heel Nederland laten hun unieke bokbiertjes zien en natuurlijk proeven. Uiteraard is er live muziek en kun je er ook een hapje eten.

175 jaar spoor in Nederland

Naast het station van Amersfoort (aan het Piet Mondriaanplein) wordt in de herfstvakantie van 16 tot en met 21 oktober de SpoorParade gehouden. Dit evenement viert dat Nederland dit jaar 175 jaar met de trein reist. Er is van alles te zien en te doen, van techniek tot historie. Leuk voor opa’s en oma’s, vaders en moeders en kinderen.

Herfst in Dierenpark Amersfoort

Ook een bezoek aan Dierenpark Amersfoort is een perfect gezinsuitje voor de herfstvakantie. Voor de welpjes in Dierenpark Amersfoort begon de herfst in stijl. De verzorgers hebben een grote berg herfstbladeren in het hoek gedeponeerd, waar ze meteen mee begonnen te spelen. Je kunt het zien in onderstaand filmpje.

Meer activiteiten in Amersfoort vind je zoals altijd op de website Tijd voor Amersfoort. Mocht je zo enthousiast zijn geworden dat je wel een huis wilt huren in Amersfoort, ga dan ook even naar de Stadsring bij de mensen van EerVast langs.