iPhone 6 en 6 Plus voorraad tijdelijk schaars

De iPhone 6 en 6 Plus voorraad is beperkt. Hoe kun je nu toch het snelste aan deze smartphones komen? In november komt er in ieder geval weer voorraad

Apple heeft moeite om winkels te voorzien van voldoende voorraad iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Op dit moment krijgen Apple winkels en telecompartners voorrang wat betreft levering van de nieuwste smartphones van Apple.

Pas weer iPhone 6 en 6 Plus voorraad in november

Deze maand zijn er geen nieuwe leveringen meer, maar weer in november komen er nieuwe leveringen. De netwerken in Nederland: KPN, Vodafone en T-Mobile krijgen op dit moment nog wel de iPhone 6 en Plus 6 binnen, maar dat is minimaal. De Premium Resellers van Apple krijgen alleen de 16GB versie binnen. Deze leveringsproblemen spelen de winkels wel parten natuurlijk. Er is veel vraag naar beide toestellen en steeds ‘nee’ moeten verkopen aan klanten kost winkels omzet.

iPhone 6 of 6 Plus kopen in combinatie met abonnement snelste keuze

iphone6 kopieDe grootste kans om nu aan de iPhone 6 of 6 Plus te komen is door de iPhone 6 en iPhone 6 Plusde in combinatie met een abonnement te bestellen. Wel dien je ook bij de meeste providers rekening te houden met een levertijd. Bij T-Mobile en Vodafone is de levertijd ongeveer 1 week. De levertijden van losse toestellen is bij de iPhone 6 (16GB, 64GB en 128GB) 7-10 werkdagen, bij de iPhone 6 Plus is dat 3-4 weken. Via het Twitter account @ReserverenNL kun je heel scherp de voorraad in de gaten houden bij de Apple Stores in Nederland. Wanneer je op dat Twitter account ziet dat er ergens voorraad is, dan kun je online een iPhone 6 of 6 Plus reserveren en dezelfde dag nog ophalen bij de Apple Store in Amsterdam, Haarlem of Den Haag.

De reden waarom er een voorraadtekort is, is niet geheel duidelijk. De een zegt dat dit komt, omdat de fabriek overuren draait om alle i-devices te maken, de ander zegt dat het komt omdat Apple vooral in de eigen stores voorraad wil hebben en er daarom voor kiest leveringen aan retailers stop te zetten tot november. Waarschijnlijk zal het een combinatie van beiden zijn. Nu zijn er helaas meteen een aantal webshops die door de schaarste de prijs van de iPhone 6 en 6 Plus flink opgeschroefd hebben. Ditzelfde is op tweedehands verkoopplaatsen zoals Marktplaats en Speurders zichtbaar. Het beste kun je dus goed rondkijken voordat je gaat kopen of je zou nog even kunnen wachten. In november wordt er dus weer nieuwe iPhone 6 en 6 Plus voorraad verwacht. Dus dan kun je sowieso weer deze smartphones kopen tegen de normale prijs.