Mag je overal magneetvissen?

Er is een groeiende tendens merkbaar in het aantal mensen dat overgaan op het uitvoeren van de hobby magneetvissen. Zeker door de media-aandacht die hieraan gegeven is in de afgelopen maanden, heeft het de aandacht getrokken van steeds meer enthousiastelingen. En dit is ook heel begrijpelijk. Je kunt er immers veel plezier aan beleven en mooie schatten vinden en je kunt op meerdere plekken magneetvissen kopen. De zoektocht en de afwachting zelf maken het magneetvissen al zo geweldig en stimulerend. Je weet immers nooit of je iets heel speciaals zult vangen. Elke keer als je je lijn uitgooit, kan er weer iets heel nieuws aan vast zitten. En juist deze spanning en het gevoel alsof je iets gewonnen hebt, maakt dat zo veel mensen deze hobby gaan uitproberen.

Voorwaarden magneetvissen

Nu het magneetvissen aan populariteit wint, wordt het echter ook steeds meer onder de loep genomen. Wat zijn immers de voordelen en nadelen als zoveel mensen deze hobby gaan uitvoeren? Er zitten zeker een aantal risico’s aan het magneetvissen, waardoor enkele gemeenten reeds hebben besloten om het niet langer toe te staan. Zo zou je gemakkelijk oorlogsvoorwerpen kunnen opvissen, die mogelijk nog af kunnen gaan. Ook kunnen voorwerpen van daadwerkelijk archeologische waarde verloren kunnen gaan, als het in de handen komt van een privé verzamelaar of iemand die hier verder geen kennis van heeft en het argeloos weggooit. Ondanks deze bezwaren, zijn er nog voldoende gebieden waar men ongestoord mag magneetvissen naar verloren schatten. Het zou zeker ook zonde zijn als dit niet het geval zou zijn. Het is echter wel raadzaam vooraf even te informeren naar de voorwaarden en regelgeving omtrent dit punt.

 

Overige onveiligheden

Uiteraard zijn er nog enkele andere aandachtspunten die het magneetvissen veilig en bovenal zorgeloos moeten helpen verlopen. Zo is het verstandig goed in de gaten te houden dat er nergens metalen bruggen of onderdelen liggen waar je wilt gaan vissen. Anders zit je magneet ongewild vast en kun je geen kant meer op. Ook dien je goed op te letten of je niemand kunt raken bij het uitwerpen van je magneet. Denk hierbij aan mensen, dieren, maar ook boten. Een magneet kan bovendien schade aanbrengen aan elektronische apparatuur en dan in het bijzonder het ritme verstoren van medische hulpstukken in het lichaam van mensen. Houd de magneet daarom uit hun buurt om problemen te voorkomen. Als persoonlijke waarschuwing is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je net verstrikt raakt in de lijn. Je kunt gemakkelijk het water in getrokken worden of snijwonden oplopen van het harde trekken.