Nexus 9: Drie grote voordelen

De Nexus 9 werd eerder deze maand door middel van een blogpost aangekondigd en de door HTC ontwikkelde tablet zal vanaf 3 november in Nederland te koop zijn. Naast de Nexus 9 introduceerde Google ook de Nexus 6 smartphone als de opvolgers van respectievelijk de Nexus 7 en de Nexus 5, die beide overigens nog wel steeds zijn te verkrijgen.

Nexus 9

Google en HTC hebben er dit jaar voor gekozen om de Nexus 9 niet te laten concurreren met andere budget tablets, want de specificaties behoren ditmaal tot de absolute top en dat is ook iets wat we terug zien in de adviesprijs van 399 euro. Maar waar is er nou zo speciaal aan de Nexus 9? Wij zetten drie doorslaggevende redenen voor je op een rijtje.

Hardware

De Nexus producten werden tot op heden altijd voorzien van zeer krachtige hardware, echter zijn de specificaties van de Nexus 9 dit jaar nog indrukwekkender. Onder de motorkap van de Nexus 9 vinden we namelijk de krachtige 64-bit NVIDIA Tegra K1-soc in combinatie met een 192-core Kepler-gpu voor het grafische werk. Dit betekent dat Android 5.0 Lollipop optimaal gebruik kan maken van de chip, want het is de eerste keer dat het besturingssysteem van Google ondersteuning biedt aan 64-bit processor.

Naast een krachtige chipset is er gekozen voor een prachtig 8,9-inch IPS/LCD scherm met een resolutie van 2048 x 1536 (4:3 verhouding). De Nexus 9 beschikt verder over 2GB werkgeheugen en kan met 16GB of 32GB opslagruimte worden geconfigureerd.

Android 5.0

Natuurlijk zal de Nexus 9 in de komende maanden niet de enige tablet zijn met het Android 5.0 Lollipop besturingssysteem, maar het OS zal wel als eerste worden gelanceerd op de Nexus tablet. Volgens Google is het besturingssysteem met de Nexus 9 tablet in het achterhoofd ontwikkeld en dus ook volledig geoptimaliseerd voor de 64-bit chipset.

Updates

Net als bij elk ander Nexus product ben je er bij de Nexus 9 ook van verzekerd dat je altijd de nieuwste Android updates als eerste ontvangt. Deze updates worden vaak geruime tijd voor de Android updates van andere fabrikanten uitgebracht. Google kiest er namelijk voor om de standaard versie van Android te gebruiken, terwijl fabrikanten vaak een volledig eigen interface ontwikkelen en dit kost weer extra tijd bij het ontwikkelen van een update.

De Nexus 9 is simpelweg 1 van de beste tablets op dit moment en misschien wel de beste Android tablet ooit. De tablet draait Android 5.0 Lollipop, beschikt over een krachtige hardware en ontvangt als eerste updates. Wat wil je nog meer. In Nederland is de Nexus 9 vanaf 3 november te koop voor een adviesprijs van 399 euro voor het 16GB model en 489 euro voor het 32GB model.