Sportief fietsen

In plaats van met de auto kun je ook de fiets eens wat vaker pakken. Je zult zijn dat het scheelt in je portemonnee en het is ook nog eens beter voor het milieu. En wat dacht je van je eigen gezondheid? Die gaat ook met sprongen vooruit door meer beweging. Sportief fietsen dus !

Sommige ouders geven hun kroost helemaal het verkeerde voorbeeld. Zij brengen de kinderen gewoon elke dag naar school met de auto. Hiermee ontzeggen zij hun kinderen de kans om te leren fietsen en vooral om met het verkeer te leren omgaan. Als er iets belangrijk is, is het om je kinderen vanaf zo jong mogelijk te leren anticiperen op de rest van het verkeer. Fiets gewoon met je kinderen mee totdat ze de leeftijd bereikt hebben en de vaardigheid dat ze het zelf kunnen.

Het beste is om doordeweeks ook gewoon met de fiets naar je werk te gaan. Helaas is dat niet in alle gevallen mogelijk. Dit zou trouwens wel positief kunnen werken op de lengte van de files. Maar als je te ver van je werk af woont of als het anderszins niet praktisch is, is het wel leuk om in het weekend lekker de fiets te pakken. Je kunt sportief helemaal los gaan met mountainbikes Zoetermeer of racefietsen Zoetermeer. Vind je het leuk om in natuurgebieden te fietsen op een sportieve manier, dan is een mountainbike wel wat voor je. Maar als je vooral graag met grote snelheid over het afvalt gaat, dan kun je beter een racefiets kopen. Je ziet het, er is voor ieder wat wils.

Zorg er voor dat je mooie nieuwe fiets niet gestolen kan worden. Het beste kun je je fiets vastleggen aan een paal of brug. Gebruik hiervoor sloten, die niet makkelijk doorgeknipt kunnen worden. Geloof het of niet: Er zijn klanten genoeg voor jouw gestolen fiets.