Superdunne iPad Air 2 met Touch ID goed ontvangen

De iPad Air 2 werd enige tijd geleden door Apple gepresenteerd, de eerste kopers hebben de tablet inmiddels in huis. Dit betekent ook dat de reviews naar buiten komen, waardoor we na kunnen gaan of de iPad Air 2 inderdaad brengt waar we op zaten te wachten.

Zeer slank design iPad Air 2

De iPad Air 2 is slanker dan z’n voorganger, die al zeer licht en slank was. De nieuwe iPad van Apple is slechts 6,1mm dik en wint daarmee 1,4mm ten opzichte van z’n voorganger. Apple zelf spreekt van de dunste tablet die ze ooit maakten, ons valt vooral op dat de gebruikers hier erg over te spreken zijn. De iPad ligt heerlijk in de hand en zorgt voor een vederlicht gevoel, zoals een tablet aan dient te voelen.

Touch ID op de iPad

Apple heeft daarnaast Touch ID op de iPad Air geïntroduceerd. Het is de slimme manier om de tablet te ontgrendelen, downloads te autoriseren en betalingen te onderdeken, via een vingerafdruk. Het zorgt ervoor dat de iPad nu eenvoudig te beveiligen valt, zonder ingewikkelde code maar met een zeer degelijk systeem. Wat dat betreft was Touch ID de grote afwezige op de iPad Air en is het fijn dat Apple deze techniek nu wel heeft toegevoegd. Volgens de eerste berichten werkt Touch ID op de iPad Air 2 uitstekend en precies zoals we dat zouden verwachten, net als op de iPhone 5S en de iPhone 6 (Plus).

Prachtig scherm en goede prestaties

Ten derde blijkt dat het scherm van de nieuwe iPad Air 2 inderdaad uitstekend presteert. Dankzij de anti-reflecting coating is het nu nog beter mogelijk om het apparaat ondanks felle zon of zelfs direct zonlicht te gebruiken, iets wat veel andere tablets niet kunnen. Dankzij de A8X chip rekent de iPad Air 2 supersnel, al lijkt het erop dat slechts enkele spellen hier pas gebruik van maken. Zodra meer ontwikkelaars alle rekenkracht van de nieuwe iPad gaan benutten zal het apparaat zich op dit front beter kunnen bewijzen, maar ontwikkelaars richten zich ook op de gebruikers met oudere modellen.